İZ GAZETE- Efes Selçuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 14. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda İz Televizyonu’nun sorularını yanıtlayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Filiz Ceritoğlu Sengel, önemli açıklamalarda bulundu. Tiyatro Buluşması’na ev sahipliği yapmanın heyecanını paylaşan Sengel, Türkiye’nin birçok ilinde yaşanan orman yangınları ve AKP’li Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yangınlara ilişkin tepki çeken ifadelerini de değerlendirdi. 

‘SANAT TEKRAR FİLİZLENECEK’
Tiyatro Buluşması’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Sengel, “8 bin 600 yıllık tarihi olan Efes Antik Tiyatro’nun olduğu yerde, tiyatroya ilişkin bir şeyleri bu yüzyılda söyleyebilmek ve bunu çok kıymetli sanatçılar, tiyatroseverler ile birlikte yapmak, bunu her noktasına dokunarak, bir tiyatro akademisi havasıyla bu festivali gerçekleştiriyor olmak ve bunun bir parçası olmak bizim için çok büyük bir gurur. Bu noktada, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, İzmir Tiyatro Derneği’ne ve tüm sanatçılarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu topraklarda sanat tekrar yeşerecek ve filizlenecek” dedi.

‘AYNI TEDİRGİNLİK VAR’
Türkiye’nin birçok ilinde meydana gelen orman yangınlarına ilişkin konuşan Sengel, “Biz çok kıymetli topraklardayız. Bu kıymetli topraklarda, Meryem Ana’nın olduğu Bülbül Dağı, Efes’in olduğu yer, Şirince gibi yangınlar konusunda ciddi tehdit altında olduğumuz bir bölgenin içerisindeyiz. Bizde aynı tedirginlik olduğu gibi mevcut durum da hiç kabul edilemeyecek bir durumda. Hem ne yazık ki elimizdeki araç gerecin yetersizliği hem oradaki can kayıpları hem de ormanlarımızın kül olmasına şahit olmak ve günlerdir bunu engelleyemiyor olmak hepimiz için çok büyük bir facia ve hüzün kaynağı. Umut ediyorum ki bir an önce ortada kalkacak ve müsebbipleri de ortaya çıkacak” diye konuştu. 

‘SİYASET MALZEMESİ YAPTIRMAYIZ’
AKP’li Tarım Orman ve Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yerleri konusundaki sorumluluğun belediyelere ait olduğuna yönelik ifadelerini ve ‘yangınlara müsaade etmek zorunda kaldık’ sözlerini değerlendiren Sengel, “Böyle bir söylemin kabul edilip edilememesini halkın takdirine bırakıyorum. Ormanlar bütün vatandaşlara, bütün canlılar aittir. Ama her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin, devlet ve devletin organlarının, bilhassa bakanlarının gerekli önlemleri alması muhakkak bir gerçeklik. Sanırım, bildiğimiz doğruları başka bir yöne çekerek siyasi manevra yapıyoruz. Ama doğal afetler, yangınlar, kazalar ve buna benzer şeyler siyaset malzemesi yapılmayacak kadar önem arz ediyor. Çünkü giden değerler Türkiye Cumhuriyeti’nin değerleri. Biz CHP’li belediyeler ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı hiçbir vatandaş hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir değerini öylesine siyaset malzemesi yapmayız, yaptırmayız!” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi