İz Gazete - Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şube, 466 kişinin mağdur olduğu banka promosyonu davalarını kazanmaya devam ediyor. İZSU ve Halk Bankası arasında imzalanan Promosyon Sözleşmesi'nden faydalanamayan tayinle gelen, Askeriye ve İl Özel İdare’den geçiş yapan kamu emekçileri söz konusu anlaşma kapsamına alınmamış ve bu haktan yararlandırılmamışlardı. Mağduriyetin giderilmesi adına Tüm Bel-Sen İZSU İşyeri Temsilcisi Erdal Tali üzerinden İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne açılan dava kazanımla sonuçlandıktan sonra diğer mağdur memurlar için de açılan davalardan olumlu sonuçlar gelmeye başladı.

Son olarak Tüm Bel Sen üyesi Gürkan Sönmez adına İzmir 2.İdare Mahkemesi'nde görülen 2016/1148 esas ve 2016/1843 Karar Nolu davada “davacının hak ettiği promosyon tutarının başvuru tarihinden itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte ödenmesine” karar verildi.

Konuya dair kamuoyunu bilgilendiren KESK'e bağlı Tüm Bel Sen İzmir 1 No'lu Şubesi'nin açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "19.05.2013- 30.04.2016 dönemini kapsayan Maaş Promosyon Sözleşmesi (Maaş Özendirme) İZSU Genel Müdürlüğü ile Halk Bankası A.Ş arasında imzalanmıştı. 19.05.2013 Tarihinde çalışmakta olan tüm memurlar 1520 TL olarak belirlenen rakamı almışlardır. Ancak 19.05.2013 tarihinden sonra kurumuza göreve başlayan, tayinle gelen, Askeriye ve İl Özel İdare kurumundan geçiş yapan vb. gibi memurlar bu anlaşma kapsamına alınmamış ve bu haktan yararlandırılmamışlardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğünün yaptığı Promosyon sözleşmelerinde bu tür mağduriyetler oluşmamıştır. Buradaki temel sorun sözleşme imzalanma aşamasında tarafların bu öngörüde bulunmayıp sözleşmeye bu durumla ilgili bir madde koymamasından (mevcut maddeyi sözleşmeden çıkarmasından) kaynaklanmaktadır.

TÜM ÜYELER BAŞVURABİLİR

28.11.2014’de TÜM-BEL-SEN 1 Nolu Şube İZSU İşyeri temsilcimiz Erdal Tali  üzerinden, görev yaptıkları dönem için promosyon ücretini alma yönündeki talebine hem Kurumumuz hem de Halk Bankası tarafından “sözleşme gereği verilemez” yanıtı ile karşılaşmış, sendikamız tarafından 08/01/2015’de İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne açmış olduğumuz dava kazanımla sonuçlanmıştır. Bu kazanım sonucunda İZSU ve Halk bankası arasında 2016'da imzalanan promosyon sözleşmesinde yeni başlayan personelin sözleşmeden yararlanmasına ilişkin madde sendikamızın mücadelesi sayesinde eklenmiştir.

19.05.2013 tarihinden sonra İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde göreve başlayan ancak maaş promosyon ücretinden yararlanamayan bütün kamu emekçileri, birim temsilcileri ve iş yeri temsilcileri aracılığı ile dilekçe doldurmaları gerekmektedir."

Editör: Haber Merkezi