Özge Ayaz / İz Gazete - 5 Aralık Kadına seçme seçilme hakkının tanınmasının yıl dönümüne dair konuşan Sema Pekdaş: “Kadınlar birlik olsa dünya yerinden oynar. Kadınlar bir adım öne çıkmalı” dedi. Pekdaş, yönetimlerde kota uygulamasının kadınların öne çıkması için önemli olduğunu vurguladı.  “Kadın yoksa hayat yok” diyen Sema Pekdaş, ülkenin demokrasiden uzak ve uygar şartlarda olmayışının sebebinin de kadınların yönetimlerden uzak oluşu olduğunu söyledi.  

‘HAYAL KURABİLİRSEN AYA GİDERSİN’

Konak Belediyesi’nin kültür sanat çalışmalarını önemsemesinin AKP’lilerce eleştirilmesine sert çıkan Pekdaş, “Bir toplumu ayakta tutan şey kültür sanattır. Sanatla ilgilenmeyen toplumlar ilerleyemez” dedi. Kültür sanat çalışmalarına ağırlık vermelerinin özel bir tercih olduğunun altını çizen Pekdaş, “Çocuklar resim yapamazsa siz makine çizemezsiniz. Hayal kurabilirsen aya gidersin. Sanat hayal kurmayı öğretir. Bizim hayal kurabilen insanlara ihtiyacımız var. Bunları yapabilmek için de tiyatro yapması lazım, roman okuması lazım” dedi. “Sanatla ilgilenen çocuklar tarikat yurtlarında yanmazlar” diyen Pekdaş, çocukları özgür bireyler olarak yetiştirmek için kültür sanatla buluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

‘BORCUMUZ YOK, KAMULAŞTIRMA YAPIYORUZ’

Konak Belediyesi sadece sanat sepet işleri yapıyor” şeklindeki eleştirilere de cevap veren Pekdaş,  “Bu kültürü ve sanatı küçümseyenlerin bakışı. Anlayış farkımız var. Sanatın kent için önemini anlamıyorlar” dedi. Pekdaş her belediyenin yapması gereken çalışmaları ise özenle yerine getirdiklerini, farklı olarak kamulaştırmalar da yapıp Konak Belediyesi’ne yeni değerler kattıklarını anlattı.  Pekdaş ayrıca belediyenin borcu olmadığını, çalışanlarına maaşlarını ise zamanında ödediklerini ifade etti.

‘İŞ İŞİ ÜRETİR’

Türkiye’nin son yıllarda algılarla yönetildiğini, Konak Belediyesi’ne dair de olumsuz yönde algılar yaratılmaya çalışıldığının altını çizen Pekdaş, “Algılarla uzun süre gidemezsiniz. Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.  Halkımız zaten kimin ne yaptığına bakıyor ve biliyor” dedi. Annesinin kendisine ‘İş işi üretir’ dediğini aktaran Sema Pekdaş, “Çok fazla işimiz var, lafla vakit kaybedemeyiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi