Can Radyo’da Gökhan Kafalı’nın sunduğu Sesli Gazete programına konuk olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Genel İş Sendikası’nın açıklamalarına cevap verirken, “Bizim açıklamalarımızda sendikaya kasıt ve hedef gösterme yok. Evet, grev başladı ama bizler bir an önce uzlaşıdan yana olan insanlarız. Asla bu iş sürüncemede kalsın gibi bir anlayışımız olamaz” dedi.

PROVOKASYON VURGUSU

Bir an önce anlaşma yapmaktan yana olduklarının altını çizen Başkan Selvitopu, greve çıkan işçilere provokasyon uyarısında da bulundu. Selvitopu, “Hem çalışanlarımızın hem sendikamızın gelebilecek provokasyonlar için dikkatli olmalarını öneriyoruz. Şuana kadar hiçbir sıkıntı yok. İşçi arkadaşlar da yasal sınırlar içerisinde haklarını kullanıyorlar. Saygı duyuyoruz” dedi.

İLGİLİ HABER: Karabağlar Belediyesi'nde greve devam

BİRAZ ERKEN GREV OLDU

TİS görüşmeleri sırasında grev gerçekleşeceğini hiç düşünmediğini ifade eden başkan Selvitopu, “Yine de her ihtimale karşı kendimizi hazırladık” dedi. Selvitopu, “Bize göre biraz erken bir grev oldu. Yasaya göre 60 gün olan süre işletilseydi, belki de bir çok sorun aşılmış olurdu. Bu saatten sonra yapabileceğimiz bir şey yok. Bir an önce bu sorunu çözmek istiyoruz. Aslında görüşmelerde belli bir olgunluğa gelmiştik. Onu da belirtmeliyim. İkinci yılla ilgili pek bir problem yok ancak ilk yılla ilgili artışta bir problem var” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi