Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin geleceğine yönelik önem taşıyan Poligon Deresi ve İzmir Demokrasi Üniversitesi ile ilgili konuları Ege Çevre Platformu(EGEÇEP) yetkilileri ile paylaştı. EGEÇEP Eş Sözcüsü  Alime Yalçın Mitap, Bilim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Erhan İçöz, Selvitopu’nun davetiyle bir araya gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

"KENT SAHİPLENİRSE DAHA GÜÇLÜ SES ÇIKAR"

Görüşmede Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  EGEÇEP sözcülerine İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Poligon Deresi ile ilgili bilgilendirme dosyası da sundu. Poligon Deresi ile ilgili mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin oybirliği ile iyi niyet kararı aldıklarını da hatırlatan Selvitopu,  “Bu konulara sadece bizim sahip çıkmamız yetmez. Tüm İzmir seferber olmalı. Kent buna sahip çıkarsa daha güçlü ses çıkar” dedi.

POLİGON DERESİ KONUSU

Askeriye’nin taşınması durumunda Poligon Deresi’nin tamamının yeşil alan olması konusunda kararlı olduğunu belirten Selvitopu,  “Burası yaklaşık 200 hektarlık alan. Fuarın tam 5 misli büyüklüğünde. Askeriye şimdiye kadar bu alanı koruyup bugünlere getirmiş. Söz konusu alanın askeri alan olarak kullanılmasında da herhangi bir sorun yok. Şayet alan boşaltılırsa Poligon Deresi’nin kesinlikle imara açılmasını istemiyoruz. Yeşil alan olarak kalmalı, rekreasyon olacak şekilde yasal düzenleme yapılmalı. İzmirlilerin nefes alacağı bir yer olarak kalmalı. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız” dedi.

DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ

Bakanlığın, 80 hektarlık alanın 38 hektarını üniversiteye, 42 hektarını ise konut alanı olarak ayırmasının ardından Demokrasi Üniversitesi konusunda da bilgi veren Selvitopu, “Karabağlar’da yeni konut alanlarına kesinlikle ihtiyaç yok. Biz tüm planları yeniledik. 2050 yılına kadar konut ihtiyacına cevap verecek planlar yapıldı.  Söz konusu alanın tamamı üniversite alanı olsun. Çünkü üniversite, Karabağlar’ın hem sosyal hem ekonomik yapısına büyük katkı sağlar. Geniş bir kampüs, ilçeyi rahatlatır” dedi.

Selvitopu, bu konu ile ilgili gerekli davaları açtıklarını, hukuki sürecin devam ettiğini hatırlattı. Ayrıca bu 2 konu ile ilgili mecliste komisyon kuracaklarını da sözlerine ekledi.

"BU KONULARIN TAKİBİNİ SAĞLAYACAĞIZ"

EGEÇEP sözcüleri ise Muhittin Selvitopu’na hem Poligon Deresi hem de İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüs alanı konularında destek verdi. EGEÇEP Dönem Eş Sözcüsü Alime Yalçın Mitap, Selvitopu’na konuları sahiplendiği için tebrik ederken, bu konuda duyarlılık oluşması noktasında desteğe hazır olduklarını, konuları inceledikten sonra kamuoyu oluşması yönünde de çaba harcayacaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi