Ziyarette Yalçın Kocabıyık, birliğin kuruluşu ve çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, ziyarete katılan meclis üyeleri de tek tek söz alarak siyasette görev aldıkları dönemlere ilişkin bilgilendirmelerde bulundular. Ardından tekrar söz alan Kocabıyık, Başkan Selvitopu’nu yakından tanıdıklarını ve onun İzmir’de gerçekleşen özellikle kentsel dönüşüm konusu başta olmak üzere birçok önemli projede imzasının olduğunu belirterek, “Hangi konuda destek istersiniz her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

"BİRLİKTE HAREKET ETMEKTEN MUTLULUK DUYARIM"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Selvitopu da , birlik üyelerinin arasında yıllarca birlikte çalıştığı başkan ve meclis üyelerinin yer aldığını belirterek, “Her şeyin başında dostluk geliyor. Saygı ve sevgiyi öne alırsak her şey hallolur” diye konuştu. Konuşmasında Karabağlar için büyük önem arz eden belli başlı sorunları da aktaran Başkan Selvitopu, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, kentin yararına olacak her konuda Türkiye Meclis Üyeleri Birliği ile de ortak hareket etmekten mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

"ADALET HEYKELİ

Ziyaret sonunda Birlik Başkanı Yalçın Kocabıyık, Selvitopu’na adaleti temsil eden bir heykel hediye etti. Kocabıyık, “Siz de adaletlisin ve kanunlara uygun hareket ediyorsunuz. O yüzden bu heykel size çok yakışacak” diye konuştu.

Başkan Muhittin Selvitopu da Avukatlar Günü olması nedeniyle hem avukatların gününü kutladı hem de “Adalet Heykeli”ni böyle bir günde almanın kendisi için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Selvitopu

kendisine takdim edilen heykelden dolayı Birlik yönetimine teşekkür ederek, Karabağlar’da açık, şeffaf, katılımcı anlayışla herkese eşit mesafede hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi