Resimden çocuk oyunlarına, müzikten tiyatroya kadar kültür ve sanat etkinlikleri ile dopdolu bir Festivalin ev sahipliğini yapan Selçuk Belediyesi, doğa ve hayvanları korumaya yönelik yapılan etkinliklerle de halkın büyük beğenisini topladı.

Büyük bir coşku ile kortej yürüyüşü ile başlayan 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivalinin ilk günü Selçuk Belediyesi Koro üyelerinin çocuk ve yetişkin korosu Şefi Neyzen Murat Gezer yönetiminde seslendirdikleri muhteşem konser ile sona erdi. Tamamı Selçuklu olan koro üyelerinin birbirinden güzel THM ve TSM şarkılarının seslendirildiği geceye eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, zaman zaman şarkılara eşlik etti.

ÇOCUKLAR, FESTİVALİN İKİNCİ GÜNÜNDE COŞTU

Selçuk’a büyük hareketlilik kazandıran Festival, ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu. Ayasuluk Kafede düzenlenen ve bir yandan öğrencilerin “Leylek ve Tarihi su Kemerlerini” kara kaleme alarak festival temasına yansıtmaları büyük beğeni toplarken, diğer yandan çocuk ve yetişkin korosu Şefi Neyzen Murat Gezer Yönetimindeki çocuk solistlerin birbirinden güzel şarkı ve türküleri büyük alkış aldı.

ÇOCUKLAR SANAT SOKAĞINA AKIN ETTİ

Özellikle çocukların büyük katılım gösterdiği sanat sokağına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Şişme balonlar, leylek figürü yapımı ve çeşitli oyuncaklar ile doyasıya eğlenen çocuklar, tarihi su kemerleri altında genç yönetmen Erol Namdar yönetimindeki Selçuk Belediyesi Tiyatro topluluğunun sahnelediği tiyatro gösterisini ise büyük beğeni ile izledi.

Çocuklar, İstasyon meydanına kurulan şişme balonlarda oynayarak festivalin tadını doyasıya çıkarırken, Selçuk Belediyesi Gençlik Korosu Şefi Kamber Karameşe’nin klarnet dinletisi izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

AYASULUK KAFE KÜÇÜK SANATÇILARI AĞIRLIYOR

Kültürü, sanatı ve doğayı birbiri ile buluşturan 1.Uluslararası Leylek ve Doğal Yaşam Festivali üçüncü günün de yine çocukların büyük ilgisini çekecek etkinliklerle devam edecek. 16:00-18:00 saatleri arasında Ayasuluk kafede yine “Leylek” konulu resim atölye çalışmaları ile çocuk müzisyenler, genç yetenekler sahne performansları ve yerel sanatçılardan dinletiler yer alacak.

DOĞAL YAŞAMI KORUYALIM

Sanat sokağında çocuklara yönelik Matematik Müzesi Bilim İstasyonları akıl oyunlarının yer alacağı Festivalin üçüncü gününde ayrıca, saat 16:00’da Selçuk Efes Kent Belleğinde Doğa Koruma ve Milli Parklar İzmir Şube Müdürlüğünün katkıları ile “Küçük Menderes Deltası Doğal Yaşam” konulu sunum yer alacak.

23 NİSAN’DA MUHTEŞEM ETKİNLİKLERLE FİNAL YAPACAK

Çocuklar için oldukça eğlenceli geçen ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına kadar devam edecek olan Festival, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek olan Akademisyenler, Ressamlar ve video sanatçılarının birbirinden renkli etkinlikleri ile sona erecek.

Selçuk Belediyesi olarak çocuklara ve gençlere büyük değer verdiklerini, bu yıl ilk kez düzenlenen bu festivalin özellikle çocuklar tarafından büyük beğeni görmesinden dolayı da mutlu olduklarını ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, 23 Nisan’a kadar devam edecek olan festivale tüm Selçuk ve yöre halkını davet etti. 

Editör: Haber Merkezi