İZGAZETE - CHP Efes Selçuk Belediye Meclis Üyesi Serkan Topalan, daha önce CHP’den ihraç edilen Sedat Yolcu ve beraberindeki üç kişi tarafından saldırıya uğradı. Geçtiğimiz yıl 29 Ekim 2019 tarihinde Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e sözlü ve fiziki saldırıda bulunanlar arasında yer alan Sedat Yolcu geçtiğimiz ocak ayında partiden ihraç edilmişti.

Meclis Üyesi Serkan Topalan darp raporu aldıktan sonra Yolcu ve beraberindeki kişilerden şikayetçi oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise yaşananlara tepki gösterdi ve ‘sürecin takipçisi olacağız’ şeklinde açıklamada bulundu.

29 Ekim 2019 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Şirince mahallesinde eski belediye başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve çevresindeki bazı kişilerin sözlü ve fiziksel saldırısına uğrayan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise yaşananlara ‘şehir eşkıyaları yine iş başındaydı’ diyerek tepki gösterdi.

Sengel tepkisini şöyle ifade etti; ''Yıllarca kin ve öfkeyle siyaset yapanlar, kin ve öfkeleriyle etrafını zehirleyenler; bıkmadılar nefret tohumlarını serpmeye... 29 Ekim 2019 tarihinde Şirince’de yaşanan ve partimizin her kademesini, halkın her kesimini çok üzen olayları yaşatan tabiri caizse şehir eşkiyaları yine iş başındaydı dün gece. Meclis üyemiz Sayın Serkan Topalan’a ve bir grup partilimize, ailelerinin yanında çocuklarının gözü önünde kadınları da dahil ederek sopa ile saldırılmıştır.

İnsanlıktan nasibini almayan bu davranışlar ve bitmek tükenmek bilmeyen bu nefret, kin, ihtiraslı tutum, barbarlık, vandallık ne insanlığa ne de Efes Selçuk’lu olmaya yakışmamaktadır. Hem 29 Ekim 2019 tarihinde yaşanmış olan hem de dün gece gerçekleşen saldırıyı kınıyor, şiddete maruz kalan meclis üyemiz Serkan Topalan ve beraberindeki dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Her zaman söylüyorduk; "Bizi çok konuşmak değil, çok çalışmak kurtarır” Şimdi ise inatla söylüyoruz: “Bizi kin, nefret, baskı değil Efes Selçuk’a getirdiğimiz baharı daim kılmak kurtaracak…”

Editör: Haber Merkezi