Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Gençlik Yürüyüşü ile devam etti. Bando eşliğinde gençlerle birlikte tören alanına yürüyen Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve diğer protokol üyelerine işyeri sahiplerinin yanı sıra vatandaşlar da evlerinin balkonlarından alkışlarla eşlik ettiler.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belediye Tören alanında düzenlenen kutlama programına, İzmir Marşı eşliğinde Cumhuriyet Halk Partisi Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil, CHP Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Yönetim Kurulu Üyeleri ile tam kadro katıldı. Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutlamasıyla başlayan buradaki törende ilk olarak okullar arası düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı kutlama programında Şehit Polis Demet Sezen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından hazırlanan “Kuruluştan Kurtuluşa” adlı gösteri büyük beğeni topladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile Samsun’a çıkışını canlandıran öğrencilerin gösterisine Selçuk Zuhal Fitness Spor Kulübü sporcuları ile Selçuk kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerinden oluşan 100 kadının Zeybek gösterisi de eşlik etti.

Selçuk’taki gösteriler, tüm Protokol üyeleri ve Selçuk halkı tarafından ayakta alkışlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri bu akşam saat 20.45’te İstasyon Meydanı’nda başlayan Fener Alayı ve saat 22.00’de Pazar Yeri’nde düzenlenecek Moğollar Konseri ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi