Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, bu yıl 50. kez düzenlenen kentin en büyük festivaline yepyeni bir soluk kazandırıyor. 6 -7-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan EFEST; kültürü, sanatı, doğa sporlarını, gastronomiyi, çocuk aktivitelerini ve alış verişi ilham veren kentin sokaklarına taşıyor.

EFEST, unutulmayacak konserler ve dans gösterileri ile iç içe üç gün geçirmek isteyenler için eşsiz bir deneyim sunuyor. Türkiye’nin en güçlü seslerinden Cem Adrian, Hayko Cepkin, Mercan Dede’nin yanı sıra Efes’in Sesleri ve Efes Dans Sahnesi Festival süresince kentliler başta olmak üzere tüm katılımcılarla doyumsuz bir şenlik yaşatacak.

6 Eylül Cuma günü saat 18.30’da St. John Kapısı Önü ile Pazar Yeri arasında gerçekleşecek kortejle başlayacak olan EFEST, ilk gününde Cem Adrian’ı St. Jean Bazilikası’nın büyülü atmosferinde müzikseverlerle buluşturacak.

FAHRİ HEMŞEHRİ DE BU FESTİVALDE

EFEST’in ilk gününde ayrıca Gazi Kafe yanında yer alan Engelsiz Park’ın açılışı da gerçekleşecek. Efes Selçuk Resim Sergisi, Çocuk Sahnesi ve Etkinlikleri, Yerel Lezzetler Sokağı, EFEST Pazarı Açılışı EFEST’in ajandasında 6 Eylül Cuma günü gerçekleşecek etkinlikler arasında yer alıyor.

EFEST’in ikinci günü 7 Eylül Cumartesi günü birbirinden özel dans gösterilerinin yanı sıra Efes Selçuk’un fahri hemşehrisi Hayko Cepkin, Mercan Dede ile birlikte Efes Antik Kenti Liman Caddesi’nde sahne alacak.

EFEST üçüncü günü 8 Eylül Cuma günü ise pek çok önemli müzisyenin orkestrasında çalan dört müzisyenden oluşan grup Rubato, pazar yerinde müzikseverlerle buluşacak.

Ayrıca katılımcılara gastronomi deneyimi sunan EFEST, ikinci ve üçüncü gününde yerel lezzetler ve farklı mutfak kültürleri kentin sokaklarına taşınacak.

'DAVETLİSİNİZ'

Bu yıl 50. kez düzenlenen kentin en büyük festivaline yepyeni bir sinerji kazandıran Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Hep birlikte ilham veren kent Efes Selçuk'ta büyülü bir 3 gün yaşayacağız... Çünkü EFEST; İçinde sen varsın, içinde biz varız; içinde geçmiş var, içinde gelecek var... Bu festivalle tüm halkımızla birlikte hem geçmişe, hem de geleceğe yolculuk edeceğiz… Davetlisiniz." dedi.

6-7-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan EFEST ile ilgili program detayları Efes Selçuk Belediyesi kurumsal web sayfasından ve sosyal medya hesaplarında yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi