Karabağlar Belediye Meclis üyesi Bülent Sözüpek'in Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına yaptığı konuşma meclis toplantısına damgasını vurdu. Devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin yıldönümü vesilesiyle söz alan Sözüpek, "Selam olsun Deniz’e, Yusuf’a, Hüseyin’e" dedi.

Sözüpek şöyle konuştu: "Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın Ankara Merkez Kapalı Cezaevi avlusunda asılışlarının üzerinden 45 yıl geçti. 6 Mayıs 1972’de sehpaya çıktılar, Pir Sultan’dan Seyit Rıza’ya ilmeği boynuna kendisi geçirerek cellatları utandıran, ölümü mücadelenin bir anı haline getiren direnç geleneğini geleceğe taşıyacak şiarlarını haykırarak ölüme yürüdüler.

SON SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Deniz Gezmiş, 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye. Yaşasın Türk ve Kürt halklarının bağımsızlık mücadelesi. Kahrolsun emperyalizm. Yaşasın işçiler, köylüler' sözleriyle karşıladı ölümü.

Yusuf Aslan’ın ölüme yürüyüşündeki son sözleri ise; 'Ben ülkemin bağımsızlığı ve halkımın mutluluğu için bir defa ölüyorum. Sizler, bizi asanlar şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz. Biz halkımızın hizmetindeyiz. Sizler Amerika’nın hizmetindesiniz. Yaşasın devrimciler! Kahrolsun faşizm' oldu.

Hüseyin İnan ise, 'Ben şahsî hiçbir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım. Bu bayrağı bu ana kadar şerefle taşıdım. Yaşasın işçiler, köylüler ve yaşasın devrimciler. Kahrolsun faşizm' dedi idam sehpasında."

KİMSEYE HAKSIZLIK YAPMADILAR

"Onlar, Türkiye’de bağımsızlığın ve barışın sembolüdürler. Halkın mutlu, huzurlu, barış ve demokrasi içinde bir yaşam sürmeleri adına mücadele eden gençlerdi. Kimseye ateş açmadılar, kimseyi öldürmediler ve kimseye haksızlık yapmadılar. Onlar, ‘Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesini nasıl yürütürüz’ ve ‘Türkiye nasıl tam bağımsız olur’ diye düşünürlerdi. Onları saygıyla anıyoruz."

İLGİLİ HABER: Deniz Gezmiş anmasında gazetemize ödül 

 

Editör: Haber Merkezi