GİZEM TABAN/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB) tarafından, 19 Eylül Gaziler Günü’nde, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarının kullanımına sunulmak üzere Kemeraltı Balıkçılar Meydanı’nda kurulan ‘Şehit Yakınları ve Gaziler Lokali’ hizmete açıldı.

İzBB Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla gerçekleşen törende, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP’li ilçe başkanları, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları yer aldı. Törende konuşan Başkan Soyer, milli mücadeleye vurgu yaptı.


 

“Bu değerli günde gazilerimiz, şehit ve gazilerimizin aileleriyle, yakınlarıyla olmaktan tarifsiz bir kıvanç duyuyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan İzBB Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin onuru olan gazilerimiz ve şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığı için, özgürlüğümüz için canlarını ortaya koydular. Bundan daha büyük bir fedakarlık düşünülebilir mi? Ecdadımızın sayısız kahramanlığıyla dolu olan bu topraklar, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kurtuluş mücadelesine tanıklık etti. Emperyalizme, işgalci düşman ordularına karşı verdikleri mücadeleyle, gözlerini kırpmadan canını feda eden kahramanlarımız, tarihe altın harflerle kazınan büyük bir destan yazdılar. Bu destanların en büyüğü; Hasan Tahsin’in sözüyle, ‘Sen başla, bitiren bulunur’ diyebilen bir cesaretle başladı. Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ sözleriyle İzmir’de zaferle noktalandı. Bu destanın adı Kurtuluş Savaşı’dır. Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir, tepeden tırnağa cesarettir, umuttur, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bağımsızlığımızın sembolüdür. Kahraman gazi ve şehitlerimizin muhterem aileleri; şehit ve gazilerimiz için ifade edilebilecek her söz, onların fedakarlıkları yanında eksiktir, yetersizdir. Ne desek, onların aziz hatırasını yaşatmak için ne yapsak azdır, eksiktir. Elimizden gelen tek şey, aziz kahramanlarımızın emaneti olan bu cennet vatana ve geride bıraktıkları ailelerine, yakınlarına sahip çıkmaktır. Bu noktada, daima yanında olmaktan gurur duyduğumuz ve birlikte hareket ettiğimiz derneklerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu kıymetli günde, her bir gazimizin önünde saygıyla eğiliyor, aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi