Seferihisar Belediyesi, masal temalı bir eğitim projesi hazırladı. Seferihisar toplu konutları karşısında belediyeye ait bir bina, eğitime hazır hale getirildi. Masal evi, dün (perşembe) törenle faaliyetlerine başladı. Kaymakam Resul Çelik, CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Yazar Sunay Akın ile birlikte açılışa çok sayıda vatandaş ve çocuk da katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Soyer, "Belki de dünyada ilk kez uygulanacak bir modeli hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. 4-5 yaş çocuklarına eğitimi masallarla başlatacağız. Masallar, çocuksu duyarlığı en iyi yansıtan ve çocukların hayal gücünü geliştiren en güçlü araçlardan biridir. Çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak, yaratıcılıklarını geliştirmek, sanatla buluşturmak, yabancı dil öğretmek ve onları değişen dünyayı iyi anlayan birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek istediğimiz için Masalevi'ni açıyoruz" dedi. Katılımı için Sunay Akın'a teşekkür etti. 

SEFERİHİSAR'I MODEL GÖSTERDİ

İstanbul Oyuncak Müzesi'nin kurucusu da olan Sunay Akın, "Seferihisar Belediyesi, ülkemizde yerel yönetimler anlamında gerçekten model ve örnek alınması gereken bir yer. Tunç Soyer ve ekibinin yani burada yapılanların, çıkan ışığın bütün Türkiye'ye yayılması gerekiyor. O nedenle bugün Seferihisar'da olmam sürpriz değil. Virane bir yeri çocukların dünyasına kazandırmak, masallara açmak çok çok önemli. Çok üzücü haberlerin olduğu Türkiye'de, doğru girişimlerden bir tanesi bu. Masallar aslında geleceğimiz. Masal diye bir bilim var incelenmesi gereken ama masal bizim için çocuklar oyalanabileceği bir şey. Bakın, çocuğun ruhsal gelişiminde oyuncak mı faydalıdır, pırlanta mı yoksa gazoz mu? Tabii ki oyuncak ama bakın pırlantadan aldığımız stopaj yüzde sıfır, gazozdan yüzden 8 ve oyuncaktan yüzde 18. Çocuğun ruhsal gelişiminde bu kadar önemli olan oyuncak Türkiye'de lüks tüketim maddesi. Doğru mu yanlış mı? Yanlış. Hep söylüyoruz peki, neden düzeltilmiyor" dedi.

MASAL EVİ VE OYUNCAK MÜZESİ ARTIK KARDEŞ

Geleceğin daha aydınlık olması için çocukların dünyasına önem verilmesi gerektiğini söyleyen Akın, "Bundan böyle Seferihisar Masal Evi ve İstanbul Oyuncak Müzesi artık kardeş kuruluş. Çok yakında protokolle kardeşliğimizi resmileştireceğiz. İstanbul oyuncak müzesi sadece ülkemizde değil dünyada oyuncak müzesi konusunda öncülerden biri. Birlikte güzel projeler üretip, çalışmalar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Okulun eğitmenliğini yürütecek Akademisyen Ebru Çaloğlu ise "Umarım sevgili çocuklarımızla çok güzel işler yapacağız. Masal çocuk duyarlılığını en iyi yansıtan türdür. Cemal Süreyya'nın bir sözü var onu sizinle paylaşmak istiyorum: Masal dinlememiş çocuklar büyüyünce bir kedinin resmini bile cetvelle çizerler" dedi.

Masalla Çocuk Eğitimi Projesi'nin sorumluluğu Akademisyen Ebru Çaloğlu, Dezavantajlı Çocuklar için Fırsat Eşitliği Yaratma Proje Sorumluluğu ise Eğitmen Seval Doğanlar tarafından yürütülecek.

MASAL EVİ NEDİR?

Masal evi sosyal bir proje. Hedef kitle, 4- 5 yaşlarındaki çocuklar. Proje kapsamında, çocuklara masal ekseninde verilen değerler; resim, müzik, seramik, bale ve ana dil eğitimleriyle desteklenecektir. Yine çocuklara satranç, matematik ve jimnastik gibi eğitimler verilerek çocukların zihin ve beden gelişimine katkıda bulunulacaktır. Çocuğu bilgilendirme, sosyalleştirme, ona zevk verme, yaşamı tanıtma, başarı isteği uyandırma, insana ve çevreye karşı duyarlı olma bilinci kazandırmayı hedeflemektedir.

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi