Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer ile yazar Cezmi Ersöz'ün öncülüğünde 2013'te oluşturulan 'Can Yücel Ormanı'nda anma etkinliği düzenlendi. Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, Demokrasi Dostluk Dayanışma Derneği Başkanı Talat Özben, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, dernek üyeleri ve vatandaşlar etkinliğe katıldı.

Kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Talat Özmen, "Can Yücel Ormanı'nda bize ayrılan bölümde kaybettiğimiz devrimci dostlarımızın adlarına 11 fidan diktik. 8 Arkadaşımızın adlarını oluşturduğumuz anma panosuna yazdırdık. Yanımızda olan ve destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "Burayı yaşatmak, kaybettiklerimizi yaşatmak gerçekten çok değerli. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ise, "Gericiliğe ve faşizme karşı mücadele etmiş dostlarımızı asla unutmayacağız. Onları her yıl olduğu gibi buraya gelerek anmaya devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra 11 fidan dikildi. Anma panosuna ise Vedat Türkali, Ramazan Şahin, Olcay Ağırbasan, Sadık Günaydın, Orhan Yavuz, Sadık Ece, Muazzez Bökü ve Adnan Arıcan isimleri çakıldı.

Editör: Haber Merkezi