Ulamış Köyü Kütüphanesi’nde devam eden derslere katılan en küçüğü 45 en büyüğü ise 75 yaşındaki kursiyerler eğitmen Sema Yelbuğa öncülüğünde satranç öğreniyor.

Yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan Alzheimer hastalığını önleyebilmek için bu projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Yetişkin, “Derslere katılan vatandaşlarımız hem sosyal iletişim kurma şansı yakalıyor, hem de beyin jimnastiği yaparak yaşlılığın korkulu rüyası Alzheimer’a karşı kalkan oluşturuyor. Hepimizin beyin jimnastiği yapması gerekli. Katılan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Ulamış Köyü’nde başladığımız dersleri tüm köylerimizde devam ettireceğiz” dedi.

“SATRANÇ UNUTKANLIĞI ÖNLÜYOR”

Eğitmen Sema Yelbuğa, “Alzheimer hastalığını önleyebilmek için en önemli şeylerden birisi zihinsel işlevleri geliştirmek ve beyni çalıştırmaktır. Biz Seferihisar’ın köylerinde öncelikle sağlıklı yaş almak için klinik pilates derslerimize devam ediyoruz. Ayrıca unutkanlığı önlemek ve özellikle Alzheimer hastalığına yakalanmamak adına zihinsel bir aktivite olan satrancı da vatandaşlarımızın hayatlarına entegre etmek için bu projeyi hayata geçirdik. Başkanımız İsmail Yetişkin’e ve katılan kursiyerlerime teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Kursa katılan 75 yaşındaki Ayşe Duruk, “Satranç hayatıma renk kattı. Beyin çalışması insan ömrüne katkıda bulunuyor. Satranç öğrenmeye başladığımdan beri boş vakitlerimde torunlarımla, çocuklarımla evde birbirimizle oynuyoruz. Ailecek satranç oynamaya başladık. Özellikle benim yaşıma yakın komşularım ve arkadaşlarıma her boş vakitlerinde derslerimize katılmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi