İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, tüm başvuruların elektronik ortamda sıraya alındığı yeni uygulamayı hayata geçiriyor. Ruhsat ve belge başvurularındaki yoğunluk yıldan yıla artarken; yerel yönetimlerde bir ilk olan sistemde, vatandaşın başvurusu alındığı anda takip numarası üretilip adım adım süreçler belirlenerek her aşamada vatandaşa bilgilendirme mesajı gidecek. Yeni uygulamayla birlikte dosyanın giriş tarihi, hangi gün saat hangi işlemi gördüğü ve kaç günde işlemlerin tamamlandığı bilgisi yer alacak.  Başvuruların takibini vatandaş Internet ortamından yapabilecek.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başvurulara sıra numarası verilmesiyle başlayan sürecin her adımını vatandaş internet sitemizden takip edebilecek. Süreçlerin ve sıralamanın sisteme göre ilerlemesi şeffaflık sağlayacağı gibi mesaiden ve vatandaşın zamanından tasarruf sağlayarak hizmet kalitesini de arttıracak” dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?

Yapı denetim, yeni yapı numarataj, kentsel dönüşüm ve yıkım, arazi tespiti, imar uygulaması, yapı ruhsatı, yapı kullanma, yazı işleri başvurularının yapıldığı sistemde, takip numarası vatandaşın cep telefonuna gönderiliyor. http://imarsorgulama.seferihisar.bel.tr adresinden başvurunun hangi aşamada olduğu takip edilebiliyor.

Editör: Haber Merkezi