Gazeteci Hasan Dalgıç’ın mültecilerin hayatlarına objektif ve kalemiyle mercek tuttuğu “Mülteci Hayatlar” sergisinin dördüncüsü Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (bbksm)’nde sanatseverlerle buluştu. Yüzyılın en kirli savaşının Türkiye’ye savurduğu 3 milyon Suriyeli mültecinin hayatları; foto-öyküler ile belgesel filmin yer aldığı özel serginin açılış törenine katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Her şeyin yokluğuna, uzaklığına alışılır ama vatanından uzakta, mülteci olarak yaşamak en zorudur. Dilerim mülteci hayat süren Suriyelilerde ülkelerine en kısa sürede kavuşur” diye konuştu.

Gazeteci Hasan Dalgıç’ın objektif ve kalemiyle yaşamlarına mercek tuttuğu mültecilere ait foto-öykülerin yer aldığı “Mülteci Hayatlar” sergisi Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. Suriyeli mültecilerin hayatlarının öncesi ve sonrasının fotoğraf kareleriyle anlatıldığı serginin açılışına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, CHP İl ve Buca ilçe yöneticileri, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin ve çok sayıda davetli katıldı.

Mülteci Hayatlar sergisinin dördüncüsünü Bucalı sanatseverler için sergileyen Gazeteci Hasan Dalgıç açılışta yaptığı konuşmada, mültecilerin yaşamlarına ve yaşadıkları acılara fotoğraflarla ayna tutmaya çalıştığını, projenin dördüncü sergisinde Suriyeli bir doktor ve İranlı bir işçiyle birlikte, Türk Ayhan Tuna’nın öyküsünü anlatmaya çalıştığını söyledi.

Savaş ve çatışmaların özellikle Ortadoğu’da kanayan bir yara olduğuna dikkat çeken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Mültecilerin yaşadıklarını, kirli savaşın yok ettiklerini hepimiz görüyor, anlamaya çalışıyoruz. İnsan her şeyin yokluğuna, uzaklarda olmasına alışabilir ama vatanında uzakta, dönecek bir vatanın olmadan yaşamak en zorudur. Dilerim tüm mülteciler en kısa zamanda ülkelerine, vatanlarına kavuşur” dedi.

Savaşın savurduğu hayatların sergisi ay sonuna kadar Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

Editör: Haber Merkezi