Gizem TABAN/İZ GAZETE- Bayraklı Belediyesi kasım ayı olağan ikinci meclis birleşimi Bayraklı Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Serdar Sandal’ın yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda, vatandaşların uzun zamandır beklediği Adalet Mahallesi revizyon imar planları görüşüldü. Toplantıda ayrıca, Başkan Sandal Cumhur İttifakı’nın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

O PLANLAR KOMİSYONLARDA

Bayraklı Belediyesi tarafından Adalet Mahallesi’nde yürütülen kentsel dönüşüm süreci kapsamında vatandaşların uzun zamandır beklediği Adalet Mahallesi’nin revizyon imar planları meclis toplantısında gündeme geldi. Planları içeren gündem maddesi komisyonlara gönderildi. Konuya ilişkin Bayraklı Belediye Başkanı Sandal, “Bu madde Adalet Mahallesi planlarımızla ilgili. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. İlgili madde komisyonlarda görüşülecek, daha sonra Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde oylanacak. Kabul edilmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek ve kabul edilmesi durumunda planlar yürürlüğe girecek. Söz konusu gündem maddesi şöyle: İzmir İli, Bayraklı İlçesi, Adalet ve Manavkuyu Mahalleleri sınırları içerisinde, 24N-IIa, 24N-IIb, 25N-IIIa, 25N-IIIb, 25N-IIIc ve 25N-IIId (L18a-4c-1c, L18a-4c-1d, L18a-4c-4a, L18a-4c-4b, L18a-4c-4d, L18a-4d-2c ve L18a-4d-3b) paftalarda, hizmet alımı yolu ile hazırlatılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi.

‘BİR KURUŞ KREDİ ÇEKMEDEN SORUNLARI ÇÖZDÜK’

Cumhur İttifakı meclis üyelerinin eleştirilerine yanıt veren Başkan Serdar Sandal, “Biz hiçbir şeyin arkasına saklanan bir yerel yönetim anlayışına sahip değiliz. Siz bizi pozitif anlamda eleştirdiğinizde biz bu eleştirilerin tamamında, eğer haklıysanız gereklerini yerine getirdik. İlk geldiğimiz günü düşünün. Şirketlere aktarılan paralar vardı, bizim dönemimizde hiç olmadı. Faiz giderlerimiz vardı, 11-12 milyon olan faiz giderimiz 2 milyona düştü. Bu, vatandaşın 10 milyonunu içeride tutmak demek. 102 milyon banka kredi borcumuzun 85’ini ödediğimizde bu ekonomik krizde, pandemide, depremde yaptıklarımız… 10 bine yakın yurttaşımızdan almadığımız gelirlerimiz dahil, hiçbir kuruş kredi çekmeden bu sorunların tamamını çözdük. Şirketlerimizde borcu ve ödenmiş sermayesi kıyaslandığında ciddi sıkıntı vardı şu an şirketlerimiz yasal olarak aktif durumdalar” diye konuştu.

ROZETİ ÇIKARMAYA NİYETİMİZ YOK AMA…

Katıldığı bir canlı yayın programında ‘rozetini çıkarmayan bir belediye başkanıyım’ yönündeki ifadelerinin Cumhur İttifakı meclis üyelerince eleştirilmesi üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Sandal, “Rozet meselesine gelirsek; biz kamu görevi yürütürken üzerimizde siyasal bir kimlik var. Ben Serdar Sandal olarak havadan, gökten gelmiş değilim, bir siyasi partinin belediye başkan adayıyım. Üzerimde siyasi bir kimlik var ve ben CHP’liyim. Bu rozet hep benim yakamda. Bu rozeti vatandaşa, çıkardım dememizin altında yatan şey; o rozetin biz verdiği bir güç ve ahlak. Yani kimseyi ötekileştirmemek, hizmette ayrım yapmamak, kul hakkı yememek, israfla mücadele… O altı okun, bu ülkenin kurucusu olan siyasal hareketin, ahlaki ve manevi değerin bize üstlediği bir sorumluluk. O boyutuyla rozeti çıkarmaya niyetimiz yok ama vatandaşa hizmet noktası ayrı bir nokta” dedi.

Editör: Haber Merkezi