İZ GAZETE - Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, İz Gazete’ye 31 Mart yerel seçim süreci öncesinde yaşananları, Bayraklı Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu süre içerisinde gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki sürece dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçimlerinde Bayraklı Belediye Başkanı olduktan sonra hayatında hiçbir şeyin değişmediğini ifade eden Serdar Sandal, “Sadece eskisinden daha fazla yoruluyorum ve ailemi daha az görüyorum” şeklinde konuştu.

‘SÜRPRİZ OLMADI’

Aday adaylığı sürecinin başından bu yana Bayraklı’nın makro ve mikro ölçekte problemlerini bildiğini ifade eden Serdar Sandal, “Eğer bir işe talipseniz, doğru ölçmeniz lazım ki doğru sonuçlara ulaşasınız. Ben Bayraklı’nın dertlerini biliyordum. Belediye’nin borcunu biliyordum, insan kaynağını biliyordum. Bizim için sürpriz bir şey yok. Geldiğimizde yapacağımız şeyi biliyorduk. Partiye büyük emek verdik. Ben kendimi ve ekip arkadaşlarımı kutluyorum, iyi çalışmışız, iz bırakmışız.

‘İZ BIRAKMIŞIZ’

Bayraklı Belediyesi’ni tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla barışık hale getirdiklerini ayrıca belediye kadrolarını liyakat esasına göre yeniden düzenlediklerini ifade eden Başkan Sandal, şöyle konuştu: “İlk iş olarak herkes ile kavga eden belediye algısını düzelttik. Ardından kadro ile ilgili ciddi bir revizyona gittik. Ama biz bunu kavga gürültü ve bir husumet içerisinde yapmadık. İşin gereği çerçevesinde yaptık. Örneğin Fen İşleri’nin, Park Bahçe’nin içerisinde onlarca mühendis varken oradaki teknikerin müdür olması doğru değil. Bilgisayar Mühendisi bir çocuğun aşağıda makbuz kesmesine bizim vicdanımız evet demez. Ama yapılmış.”

ÇOCUKLAR VE GENÇLER...

Bayraklı’nın İzmir’in kurulduğu yer olduğunu hatırlatan Sandal, “Bayraklı’yı dünya çocuk ve gençlik kenti yapmak istiyoruz. Dünyanın her yerinden çocuklar ve gençler Bayraklı’ya gelsin istiyoruz. Burada parlamentolarını oluştursunlar. Bu yıl Bayraklı, önümüzdeki yıl İzmir, sonra Türkiye, ardından farklı ülkelerden çocuk ve gençleri Bayraklı’da buluşturacağız. O çocuklar gelsinler burada dertlerini anlatsınlar. Gelecekle ilgili umutlarını, beklentilerini söylesinler. Biz de bu çocukların sesi olalım. İngiltere’den gelen bir çocuk bu ismi alıp götürsün. Sadece bununla sınırlı kalsın istemiyoruz. Spor olimpiyatları yapmak, bilim festivalleriyle kenti canlı tutmak istiyoruz. Tabii bu misafirlerimiz geldiklerinde de modern ve çağdaş bir kent ile karşılaşmalılar. Meydanı, sokakları olan bir kent olsun istiyoruz” dedi.

5 yıl içinde bambaşka bir Bayraklı inşa etmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Sandal, kentsel dönüşümün bu sürecin en önemli aşamalarından biri olduğunu vurguladı. Başkan Sandal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan 60 hektarlık kentsel dönüşüm alanımız var. Bizim isteğimiz, tüm bileşenlerle birlikte ortak bir formül üretmek. Burada vatandaşın talebini özellikle önemseyeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz belirli bir aşamaya geldi. En kısa zamanda bölgenin sosyal dokusunu da göz önünde bulundurarak 60 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm çalışmalarımızı başlatacağız. Yepyeni mekanlar, sosyal donatı alanları ve modern alt yapısıyla Bayraklı’yı çağdaş bir kent görünüme kavuşturacağız. Kentin bütün planları ile ilgili çalışmalarımız başladı. Büyükşehir Belediyemiz, kentsel dönüşüm noktasında bizim bir adım önde olmamızı istedi. Onun bütün hazırlıklarını şu anda yapıyoruz. Bu mesele ile ilgili arkadaşlarımız Eskişehir ve İstanbul’a gitmişlerdi. Önümüzdeki günlerde de Ankara’ya gidecekler. Orada da dersimizi çalışıp taslağı Tunç Başkan’a sunmuş olacağız.”

‘TOMBALADAN GELMEDİK’

“Asıl olan şey sizin siyasal duruşunuz. Biz tombaladan buralara gelmedik. Bizim bir siyasal arka planımız, bir duruşumuz var. Bunu da gizlemedik. Sizin siyasal duruşunuzu bütçeniz belirler” ifadelerini kullanan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Oluşacak rantı, geliri kime vereceğinizi siz belirlersiniz. Biz de tercihimizi koyuyoruz. Halktan yana, emekçiden yana olacağız. Yoksul insanlardan, yoksul öğrencilerden yana olacağız. Burada oluşacak her kamusal rantın kamuya tekrar dönmesini sağlayacağız. Burada hiçbir tereddütümüz de yok. Biz kimseyle savaş halinde değiliz. Bir şeyi yaparken falancayı bitireyim mantığıyla da yapmıyoruz. Benim derdim okula gidemeyen çocuğun nasıl okula gidebileceği... O yatağa aç girecek adamın tok girmesini sağlamak... Yaşanabilir ve modern bir kent oluşturmak., bu kenti Türkiye’nin en iyi ilçelerinden birine dönüştürmek” dedi.

‘HALKIN BİR PARÇASIYIM’

Bayraklı Belediye Başkanı olduktan sonra hayatında değişen şeyin daha çok yorulmak olduğunu ifade eden Serdar Sandal, şunları söyledi:

“Ben bu halkın parçasıyım. Halkın içerisinden geliyorum. Sokağa yalnız, korumasız çıkıyorum. Esnafın kapısını çalıyorum. Kahveye gidiyorum. Okey oynayanlardan birini kaldırıyorum. Bir el ben oynuyorum. Tavla varsa hiç affetmiyorum, hemen çarpıyorum. Bir kişinin görevi nedeniyle değişmesi zaten enteresan bir durum. Bizim yiyeceğimiz yemek belli. Fantastik işlerle bizim işimiz olmaz. Hatta arkadaşlar eleştiriyorlar. Sokağa çıkarken sanki ekmek almaya çıkmış gibi diye. Bence güzeli o zaten. Partinin de vatandaşın da bizden beklediği o. Bizim korumaya filan ihtiyacımız yok, bizim korumamız halk. Bizim siyasetteki zamanımız çok geçmişlere dayanıyor. Partilinin tavrı, siyaset organizayonları ile ilgili herhalde bu kentte yüz tane tecrübeli adam varsa, o yüz adamdan biri de biziz. O konuda mütevazı değiliz. Belediyede kadro noktasında söylediklerimin aynısını siyasette de yer almasını istiyoruz. Bayraklı’da bir delege seçimi ve ilçe kongresi yapıldı. İstediğimiz şey; yeni yüzlerin yer alması yönündeydi. Siyasetten nemalanmayan ve siyaseti kenti ve ülkesi için yapan yeni arkadaşlar istedik. Çıkan tablo bizi memnun eden bir tablo.”

‘İSTANBUL’U KEMAL BEY ALDI’

Genel politikaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Serdar Sandal, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığının siyasi bir yakınlık olduğunun altını çizdi. Sandal, şunları söyledi: “Benim sayın Genel Başkanımız ile herhangi bir kan bağım yok. Farklı bir yakınlığım da yok. Biz bunu daha önce de konuştuk. O gün ne diyorsak bugün de aynı şeyi söylüyorum. Çizgimden sapmadım. Genel Başkan ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi, muhalefet olma görevini bıraktı. Ana muhalefette kalma misyonunu aldı, çöpe attı. Yeni bir sayfa açtı, bu sayfa iktidar olacak. Bununla ilgili onlarca düzenleme yaptı parti içerisinde, delege seçimlerine kadar. Arkasından toplumun bütün kesimleri ile iletişime geçti. Siyasal görüşüne bakmadan bütün akademisyenlerle, kanaat önderleri ile binlerce kez toplantılar yaptı. Bazen bu toplantılar iki gün sürdü. Hiçbir şey üretemez denen parti bir seçim bildirgesi yayınladı ve tüm partilerin ilham kaynağı oldu. Sorunları bu kadar doğru tespit eden bir Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ortaya çıktı. İkincisi partiyi çatışma ortamından çekti. Toplumun tamamını kucaklayabilecek örgütsel sistem oluşturdu. Şu an başkanlık sistemi tam olarak oturmadıysa biz bunu iki yıl öne eleştirdiğimiz Genel Başkan’a borçluyuz. Rejimle ilgili parlamenter sistemi hala konuşabiliyorsak bunun tek nedeni Genel Başkan’dır. İstanbul’u, Ankara’yı, Adana’yı Genel Başkan aldı. Bu partiyi basit meselelere, başörtü vs. Küçük küçük polemiklere kurban eden anlayışın yerine toplumsal meselelere kilitlenen, iktidar olmayı önceliği haline getiren bir siyasi partiden söz ediyoruz. İnanıyorum ki bu önderlik daha demokratik bir Türkiye’nin de adımları olacaktır.”

‘SOYER ŞANSIMIZ’

Tunç Soyer’in İzmir için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Bir kentin birikmiş sorunları var. Bir de kentin algısal sorunları var. Tunç bey ile biz kentin bu ana meselelerinin tamamını çözebileceğimize inanıyorum. Vizyonu ile duruşu, geçmişteki tecrübeleri ile ve İzmir’in eleştirilen temel eksikliklerini çözebilecek vizyonda. Dolayısıyla kendisini İzmir için bir şans olarak görüyorum. Bu vizyon şu an görevini oldukça iyi bir biçimde de yerine getiriyor. Ekonomik krizin olduğu bir yerde Narlıdere Metrosu ile ilgili gerekli finansmanı buluyor. Buca Metrosu, Büyükşehir Belediyesi kendi öz kaynağı ile böyle bir ortamda çalışmaları sürüyor. Asıl ihtiyaç duyduğumuz şey tarımla ilgili konular biraz daha gelişiyor. Benim en çok önemsediğim nokta ise, biz Bayraklı’yı marka kent yapmak için çalışıyoruz. Ama İzmir’in tanınırlığı, bilinirliği, turizm potansiyeli, kentin kültür sanat hayatı bence beş yılın sonunda çok ileri bir noktaya taşınacak. Kentin de ihtiyaç duyduğu şey bu aslında.

‘GERİ DÖNEN PROJEMİZ YOK’

Bayraklı Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında Büyükşehir Belediyesi ile diğer belediyeler arasındaki ilişkiden farklı bir ilişkinin bulunmadığını söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Tunç beyin vizyonu bize başka bir şey kazandırıyor. Bu vizyon bana diyor ki; ben Bayraklı Belediye Başkanı olarak sorunumu doğru tespit ediyorum. Projelendiriyorum. Proje dosyamı hazırlayıp, önüne koyuyorum. O da değerlendiriyor. Bugüne kadar da gidip de dönen projemiz yok. Ama biz bunları lafla söylemiyoruz. Doğru tespitler ile kente dair bir proje sunuyoruz. Geri dönmüyor. Sadece bizimle değil, diğer belediyelerde de bu durum söz konusu” ifadelerini kullandı.

NELER YAPTIK ve YAPIYORUZ?

Aylık 3 milyon tasarruf

Göreve geldiğimizden bu yana verimli çalışma, israfla aktif mücadele, ihale ve doğrudan teminlerde sağladığımız şeffaflık sayesinde ayda 3 milyon liraya yakın tasarruf sağlıyoruz.

Şeffaf belediyecilik: İhaleler canlı yayında

Şeffaflık ve hesap verilebilirlik bizim için büyük önem taşıyor. Bu amaçla ilk aşamada ihale komisyonu kurduk, ardından ihalelerimizi canlı olarak yayınlamaya başladık. Yeni dönemde, ihalelerimiz, ilgili müdürlük personeli ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü çalışanlarından oluşan ihale komisyonu tarafından yapılıyor. Böylece her aşaması şeffaf olan ihaleler yapıyor ve bunu canlı yayında kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

72 milyon lira borç ödedik

Göreve geldiğimiz günden bu yana, geçmiş döneme ait 72 milyon 174 bin lira borç ödedik. Emekli Sandığı, taşınmaz kültür varlıkları, Kalkınma Ajansı ve vadesi geçmiş taksitli kurumsal borçlar olmak üzere geçmiş dönemden kalan toplam 11 milyon 781 bin TL tutarındaki borç, İller Bankası’ndan kesinti yoluyla ödendi. Yine, göreve geldiğimiz 9 Nisan 2019 öncesi dönemde firmalara olan 22 milyon liralık borcun 21 milyon 672 bin lirasını ödedik. Önceki dönemde kullanılan banka kredilerinden kaynaklı borcun da 38 milyon 720 bin lirasını kapattık.

Asfalt seferberliği başlattık

Yamanlar, Emek, Çiçek, Gümüşpala, Doğançay, Fuat Edip Baksı, Osmangazi, Soğukkuyu, Onur ve Mansuroğlu mahallelerimizde Büyükşehir Belediyemizle birlikte binlerce tonluk asfalt serimi ve yama çalışmaları yaptık.

29 parkı yeniledik, 6 yeni park kazandırdık

12 parkımızı, zemininden oyun gruplarına, aydınlatmasından peyzajına kadar baştan ayağa yeniledik. 17 parkımızda da kısmi yenileme çalışmaları yaptık. Ayrıca ilçemize 6 yeni park kazandırdık. 10 okulun da bahçelerini düzenledik. 51 parkımıza toplam 7 bin 200 metrekare kauçuk serdik.

Ayrıca bu yıl 30 parkın oyun grubu ve kent ekipmanlarını yenileyerek çocuklarımızın kullanımına sunacağız. 10 parkımıza da açık alan spor aletleri yerleştireceğiz. Ağaç gençleştirme projemiz kapsamında, tehlike arz eden ağaçların sökülerek yerlerine yenilerinin dikilmesi ve yeni ağaçlandırma alanlarının oluşturulması için çalışıyoruz.

ÇOCUK VE GENÇLİK PROJELERİ

4 kreş, 2 masal evi için çalışmalar başladı

Hem çocuklarımızı okula hazırlamak hem de kadınlarımızın ekonomik yaşama katılmalarını sağlamak amacıyla mahallelerimizde kreş açmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Şu anda, 75. Yıl Mahallesi Kültür Merkezi’nin bir katını kreş olarak düzenliyoruz. Postacılar Kültür Merkezi ve Çamkıran Hizmet Binamızda da kreş çalışmalarına başladık. Ayrıca Mansuroğlu Mahallesi’nde alanda yapılacak 5 katlı pazar yerinin bir katı da kreş olacak. Bu proje şu anda ihale aşamasında. Eğitim modeli, kadrosu ve standartlarıyla özel okullara bile örnek olacak kreşler planlıyoruz. Cengizhan ve Gümüşpala’ya da birer masal evi kurulacak.

YOKSULLUKLA MÜCADELE

Bayraklı Kart

Sosyal belediyecilik projelerimiz kapsamında Bayraklı’da yaşayan dar gelirli yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla ‘Bayraklı Kart’ uygulamasını hayata geçiriyoruz. Buna göre, Bayraklı Kart’a belli bir miktar para yüklenecek. Yurttaşlarımız bu kartla, alkol ve tütün ürünleri hariç ev ihtiyaçlarını anlaşmalı esnaftan karşılayabilecek.

Gıda Bankası

Bayraklı Belediyesi olarak Türkiye’de gıda israfını azaltmaya yönelik çalışmalar yapan Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ve Fazla Gıda Anonim Şirketi ile iş birliği yaptık. Proje kapsamında, gıda işletmelerinin tüketilebilir fazla gıdalarını toplayıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Nafiz Gürman Mahallesi’ndeki taziyeevimizin en alt katını gıda bankası olarak düzenleyeceğiz.

Kızılay ile iş birliği

Sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine daha etkin ulaşmasını sağlamak amacıyla Türk Kızılayı Bornova Şubesi ile iş birliği protokolü imzaladık. Bağış yoluyla gelen her türlü yardım, ihtiyaç sahiplerine iki kurumun iş birliğiyle teslim edilecek.

Sosyal Market

Bayraklı Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kıyafet temini yapan “Sosyal Market” bugüne kadar binlerce yurttaşımıza kıyafet temininde destek sağladı. Duyarlı vatandaşların destekleriyle hizmet veren marketten yararlanmak isteyenler Fuat Edip Baksı ve Onur Mahallelerimizdeki sosyal marketlerimizden faydalanabiliyor.

9 ayda 230 işsize iş bulduk

Son 9 ayda 230 işsize yeni iş bulduk. Belediyemizin İstihdam Ofisi, iş arayanları son 9 ayda farklı sektörlerdeki 5 bin 500 iş fırsatı için görüşmeye yönlendirdik.

DİĞER PROJELER

Altınyol’un yer altına alınması ve meydan projesi

İzmir Büyükşehir Belesiyesinin Altınyol’u yer altına almasıyla birlikte kazanılacak meydan, Smyrna Antik kenti, Bayraklı Sevgi Yolu ve Bayraklı kentsel SİT alanı bütünleşecek. Proje, Bayraklı Belediyesi civarında yaklaşık 150 metrelik bir alan kapalı kesit olarak düşünülüyor. Yanaşma rampalarının olduğu kısımla birlikte toplamda 180 metre olacak.

Kent envanterini hazırlıyoruz

Çalışmalarına başladığımız bu projeyle, Bayraklı’daki tüm taşınmazları kayıt altına alırken, ilçemizin beşeri durumunu da ortaya koyacağız. İlk etapta, ilçe sınırları içindeki konutlar, iş yerleri, resmi kurumlar gibi kapı numarası bulunan tüm taşınmazları kayıt altına alıyoruz. Çalışmamızın bir de beşeri ayağı var. Bu bölümde de söz konusu taşınmazlarda yaşayanlar ve onların sosyoekonomik ve kültürel yapılarına ilişkin bilgileri alacağız. Elde ettiğimiz sonuçlara göre bir veri tabanı oluşturup, vatandaşlarımızın gerçek talep ve ihtiyaçları belirleyeceğiz.

Ar-Ge’yi aktif hale getirdik

Belediye olarak uluslararası fonlardan daha verimli bir şekilde yararlanmak için Ar-Ge Müdürlüğümüzü aktif hale getirdik. Müdürlüğümüz ilk etapta dezavantajlı bölgelerdeki kadınlara eğitim ve istihdam sağlanmasına yönelik bir AB projesi hazırladı. Ayrıca Smyrna’nın tanınırlığını artırmak amacıyla Yunanistan ve İtalya ile birlikte ortak bir proje üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

Mansuroğlu’na yeni pazar yeri

Mansuroğlu Mahallesi’nde, Nene Hatun Kız Misafirhanesinin önündeki 2 bin 500 metrekarelik alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inşa edeceği çok katlı yapı ile bölgenin hem pazar yeri hem de otopark ihtiyacını karşılayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlıkları tamamlanan proje, şu anda ihale aşamasında.

Bakım, onarım ve yenileme çalışmaları

İhtiyaçlar doğrultusunda 8 muhtarlık binasını yeniliyoruz. Ekiplerimiz ilçe genelinde yol, istinat duvarı ve merdivenlerin bakım ve onarımları, yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeşil alanlarda vatandaştan gelen talebe göre sosyal tesisler kurarak, spor sahalarının bakım ve onarımlarını yapıyoruz.

Şehit yakınları ve gazilere sembolik ücretle düğün salonu hizmeti

Belediyemiz bünyesinde yer alan düğün salonlarımızdan ikisini şehit yakınları, gaziler ve yoksul yurttaşlarımıza ücretsiz sunduk ancak yasal zorunluluktan dolayı 50 TL gibi sembolik bir ücret belirledik.

‘BİZDE HATA PAYI YOK’

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ben ‘Matematikçiyim’ dediğim zaman bana, ‘Bunu sürekli söylemek zorunda mısın?’ diyorlar. Ama aslında o bir yaşam biçimi. Matematiğin temel formasyonunu almışsanız, her şeyinizde o yöntem karşısınızda. Yeri geldiğinde bu tüme varım olur, yeri geldiğinde tümden gelim olur. Bizde hata payı yok. Bir de ben dershaneci olduğum için sonucu buldun buldun. Bulmadıysan hiçbir kıymeti yok. Ben iyi bir adamım. Çok vicdanlı bir adamım. İş konusunda çok ters bir adamım. Herkes bilir; benimle çalışmak kolay değil. Çünkü bir iş yapılınca yapılsın istiyorum. Kaldırım mı yapılacak arkadaş, doğru düzgün yapalım ya da yapmayalım. Orada benim kimyam değişir” dedi.

Kavşaklara temalı heykeller

Bayraklı’nın tarihsel ve kültürel yapısına uygun olarak, kavşak, cadde ve parklarımızı Cumhuriyet, Efe, Smyrna temalı mitolojik ögelerin yer aldığı heykellerle süsleyeceğiz. Çeşitli cadde ve kavşaklar üzerinde yer alacak heykeller, süs havuzları, rölyefleri ve çeşitli aydınlatma planları ile ilçemizi canlandıracağız. Bu projede İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Park ve Bahçeler, Kültür ve Sanat, Ulaşım ve Fen İşleri Müdürlükleriyle birlikte çalışacağız.

NELER YAPACAĞIZ?

VİZYON PROJEMİZ: DÜNYA ÇOCUK VE GENÇLİK KENTİ BAYRAKLI

Seçim kampanyamızın da önemli bir bölümünü oluşturan vizyon projemiz ile Bayraklı’yı dünyada tanınan, bilinen, çocukların ve gençlerin özgürce yaşayabildikleri, kentin tüm imkanlarından yararlandıkları, dünya çocuklarının ve gençlerinin buluşma noktalarından biri yapacağız.

Bu çerçevede;

* Dünya Çocuk Gençlik Köyü’nü hayata geçireceğiz.

* Dünya Çocuk ve Gençlik Parlamentosu’nu oluşturacağız

* Dünya Çocuk ve Gençlik Televizyonu’nu kuracağız

* Türkan Saylan Çocuk ve Gençlik Hastanesi açacağız

* Çocuk ve Gençlik Bilim ve Teknoloji Merkezi oluşturacağız

* Çocuk ve Gençlik Konaklama Tesisi açacağız

* Çocuk ve Gençlik Spor Tesisleri kazandıracağız

Doğançay’a ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Köyü’

Doğançay Mahallemizde bulunan ve mülkiyeti bize ait toplam 186 bin metrekarelik doğa harikası gölet ve çevresine ‘Dünya Çocuk ve Gençlik Köyünü’ kuracağız. Büyükşehir Belediyemiz ile kendi ekiplerimizin proje çalışmaları sürüyor.

24 mahalleye 24 kreş

Görev süremiz boyunca, 24 mahallemizin tamamında kreşler açacağız. Eğitim modeli, kadrosu ve standartlarıyla özel okullara bile örnek olacak kreşler planlıyoruz. Şu anda 4 kreşimizin çalışmaları sürüyor.

Her mahalleye çocuk parkı ve spor alanı

Mevcut 250 parkımızın ve spor alanımızın bakımlarını aşamalı olarak gerçekleştireceğiz. 5. yılın sonunda 25 yeni parkımızı hizmete alacağız. Ayrıca yine aşamalı olarak tüm parklarımızı LED aydınlatmalarla ışıklandıracak, güvenlik kameraları ile güvenliğini sağlayacağız.

DERELERDE TEKNEYLE GEZİLECEK

Bornova ve Laka dereleri ve çevresinin sosyal donatı alanlarına dönüştürülmesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bornova ve Laka derelerini, çevrelerinde birçok sosyal tesisin bulunduğu, içinde teknelerin dolaştığı bir cazibe merkezine dönüştüreceğiz. Bu sayede dünyanın birçok yerinden kruvaziyer gemilerle gelen turistler, küçük teknelerle Smyrna Meydanı’na gelip, oradan 5 bin yıllık Smyrna höyüğünü ziyaret edebilecek.

Editör: Haber Merkezi