İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti. Platform üyeleri, İnciraltı’nın sağlık turizmi konseptiyle planlanmasını isteyen ve İnciraltı-Bostanlı arasındaki Körfez Geçiş Projesi’ne destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

İnciraltı’nın hastane, tıp fakülteleri ve sağlık merkezleri ile sağlık turizmine hizmet edecek şekilde planlanması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “İzmir’in sağlık turizminde bir sıçrama yapması için istiyoruz. Körfezimiz temizlendi. Büyük Körfez Projesi’nin devreye girmesi ile iyileşme süreci artacak. İnciraltı’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kent ormanını oluşturduk. Sahil şeridi ve lagünü ile İzmirliler’in nefes aldığı bir yer. Bu alan sağlık turizmi olarak planlandığında, bölgeye gökdelenlerden daha fazla değer getirecek. AVM yapılması ise bu bölgeyi kirletmekten başka bir işe yaramaz” diye konuştu.

Türkiye’de “her yere, her şeyi, her büyüklükte yaparız ya da çivi çaktırmayız” gibi bir düşünceyle hareket edildiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:

“İkisi de doğru değil. Ben 12 yıldır aklı ve bilimi rehber edinerek şehircilik mühendisleri, mimarlar, ziraatçiler ile görüşüp doğruyu bularak iş yapıyorum. Elimizden geldiği kadar Bakanlığın ranta yönelik planlarına karşı dava açarak kentimizi korumak istiyoruz. İnşaat yapılsın, kent büyüsün, sanayi gelişsin ama nitelikli, sürdürülebilir bir büyüme için mutlaka ve mutlaka aklı ve bilimi rehber almayız”.

Körfez Geçiş Projesi’ne karşı olmadığını, hatta 2005 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte yaptıkları bir görüşmede bu konuyu kendisinin gündeme getirdiğini hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi’nin çok iyi değerlendirilip nitelikli bilimsel çalışmalardan sonra uygulamaya geçilmesi gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi