Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı olarak geçtiğimiz günlerde başlatılan uygulama kapsamında görevli doktor ve sağlık personelinden oluşan ekip herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan, ihtiyaç sahibi vatandaşının evine giderek basit sağlık hizmeti veriyor. Uygulama kapsamında yatak yaralarının bakımı, ameliyat sonrası pansuman, dikiş alma, sonda takma-çıkarma, şeker ve tansiyon ölçümü gibi basit tıbbi müdahaleler hiçbir ücret alınmadan hastanın ayağına gidilerek bakımı sağlanıyor.

SAĞLIĞINIZ KONAK’A EMANET

Evde Sağlık Hizmeti'nden faydalanan vatandaşlardan biri de Yenişehir Semti'nde ikamet eden, eşi ve çocuklarıyla bir arada yaşayan 66 yaşındaki Rahime Kesek oldu. İki ayağını birden bir buçuk ay önce merdivenden inerken kıran Rahime Kesek’i evinde ziyaret eden Konak Belediyesi ‘Evde Sağlık Hizmeti’ ekipleri hastanın kırıklarını kontrol etti, tansiyonuna, nabzına baktı. Ardından Kesek’i, alçılarının çıkarılması için belediyenin ambulans hizmeti yardımıyla hastaneye yönlendirdi. Kısa bir süre önce başlayan ‘Evde Sağlık Hizmeti’ için hastaların veya yakınlarının en az bir gün önceden 4842291 nolu Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün telefonunu arayarak randevu almaları gerekiyor.

TAM DONANIMLI AMBULANS HİZMETİ

Konak Belediyesi ayrıca, hastaneye gidemeyecek durumda olan hastalar için de tam donanımlı ambulansla hasta nakil hizmeti veriyor. Konak sınırlarını kapsayan ve hafta içi mesai saatleri arasında tamamen ücretsiz verilen hizmet sayesinde kendi imkânlarıyla herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan hastaları hastaneye götürüyor, tedavi sonrasında da tekrar evine bırakıyor. Bu hizmet için de yine en az bir gün öncesinden Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 4842291 nolu telefonunu arayarak randevu alabilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi