Türkiye genelinde vatandaşların can güvenliği için alınan koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında birçok alanda zorunlu tutulan maskelerin üretimi için çalışmaya devam eden Buca Belediyesi, bir yandan da kaçak imalatların önüne geçiyor.

Koronavirüs salgınından korunmak için market, pazar yerleri ve toplu taşıma araçları başta olmak üzere birçok alanda vatandaşlara zorunlu tutulan maskelerin, stoklarda tükenmesinden yararlanan fırsatçılara, Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler müdahale etti.

9 BİN 500 MASKEYE EL KONDU

Maskelerin vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağının açıklanmasının ardından ilçe genelindeki tüm işletmelere denetim gerçekleştiren ekipler, yasaya aykırı olarak para karşılığı maske satışı yapan unsurlara ceza kesti. Kontrolleri aralıksız sürdüren ekipler, özellikle Buca’nın dezavantajlı bölgelerinde kriterlere aykırı şekilde merdiven altı maske üreten depolara baskın yaptı. Yapılan baskın sonucunda 9 bin 500 adet maskeye el konurken üreticiler hakkında cezai işlem uygulandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ EKİPMANLARINA BASKIN

Çalışmalar kapsamında ekipler önceki gün ise koronavirüse karşı gece gündüz canlarını ortaya koyarak mesai harcayan sağlık çalışanlarının kullandığı ekipmanları üreten bir depoya baskın yaptı. Yürütülen çalışmada, özellikle ameliyatlarda kullanılan koruyucu önlük gibi standartlara aykırı ve sağlıksız alanda üretilen ekipmanlara el konarken ruhsatsız işletme mühürlendi.

Editör: Haber Merkezi