Sporculuk hayatında birçok başarıya imza atan Dilara, Rio Olimpiyatları için 2015 yılı başından bu yana Türkiye başta olmak üzere Amerika, Brezilya, İspanya, Umman, İtalya ve İsrail’de birçok kamp ve yarışlara katıldı. Katıldığı yarışlar sonucunda Umman’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda derece elde eden Uralp, RS:X Bayanlar Kategorisi’nde kota bekleyen yedek sporcular arasında ilk sırada yer aldı. Kota alan bir ülkenin çekilmesiyle bir basamak yükselerek kotanın sahibi olup olimpiyat biletini kapan Milli Sörfçümüz, kendi sınıfında olimpiyatlara kota alan ilk Türk bayan sporcu oldu.

“SÖRFE URLA’DA BAŞLADIM”

Tüm emeklerinin ve zorlu çalışmalarının sonucunu aldığını ve bunun daha başlangıç olduğunu dile getiren Urlalı Milli Sörfçü Dilara Uralp: “Aylardır beklediğim haber 2 Haziran’da geldi. Ne kadar mutlu olduğumu ifade edemem. Yaşım daha genç. Bu daha başlangıç. Yaşımdan dolayı 2020 Tokyo Olimpiyatları’na hazırlanıyordum. Ama Rio benim için 2020 Tokyo Olimpiyatlarına çok güzel bir tecrübe olacak. Bu başarımda ailemin desteği çok büyük. Sörfe babam sayesinde başladım. Sörfle 10 yaşımda Çeşmealtı’nda tanıştım.  Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil etmekten dolayı çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZE ULAŞTIK”

Kızıyla gurur duyduğunu söyleyen Çeşmealtı Windsurf ve Yelken Kulübü antrenörü ve aynı zamanda Milli Sörfçü Dilara Uralp’ın babası Özfer Uralp: “Tek sporcu olarak Dilara ile başladık. İlk onun antrenörüydüm. Daha sonra birçok sporcu yetiştirdik. Şuan 40 a yakın lisanslı sporcumuz var. Çeşmealtı Windsurf ve Yelken Kulübü olarak dört tane Milli sporcu yetiştirdik. Kızımızın Rio Olimpiyatlarında Ülkemizi temsil edecek olmasından dolayı mutluluğumuz tarif edilemez. Hedefimize de rahatlıkla ulaştık. Biz 2020’yi hedeflerken 2016 olimpiyatlarına gitmeye hak kazandık. İnşallah 2020 olimpiyatlarında hedeflerimizi yükselterek derecelere doğru yol alacağız” şeklinde konuştu. 

Editör: Haber Merkezi