İZ GAZETE – ‘Devamsızlık’ ve ‘disiplinsizlik’ gerekçeleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştığı işten tazminatsız şekilde çıkarılan DİSK üyesi Mahir Kılıç, 259 gündür belediye önünde açlık grevi yapıyor.

‘İşimizi istiyoruz’ diyerek açlık grevini sürdüren Kılıç’a emek ve demokrasi güçlerinden beklediği destek gelmezken, muhalif hacker grubu RedHack bir açıklama yayınladı. Açıklamasında Mahir Kılıç’ın işine geri alınmaması nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hedef alan ‘Kızıl Hackerlar’, “Bundan böyle 3.Dünya savaşı dahi çıksa hayat boyu peşindeyiz Kocaoğlu” ifadelerini kullandı.

“HAK YEDİN HACK YİYECEKSİN”

RedHack açıklamasını, “İzmir belediyesinden atılan 258 işçi ve 150gündür açlık grevinde olan Mahir Kılıç için Aziz Kocaoğlu'ndan "rica"da bulunmuştuk. Anlaşılan bu işi böyle çözemeyeceğiz. Bundan böyle 3.Dünya savaşı dahi çıksa hayat boyu peşindeyiz Kocaoğlu. Ne olacağını merak ediyorsan, öğreneceksin”şeklindeki açıklamalarını “Hak yedin Hack yiyeceksin” diye sürdürdü.

“AKP’Lİ KANKANA SOR NE OLACAĞINI…”

RedHack’ten yapılan açıklamada geçmiş dönemde yapılan hack eylemlerine atıfta bulunularak şu ifadeler kullanıldı: “Melih'e, İdris Naim'e, Berat'a, Egoman'a, Gül'e Davutoğlu'na veya her hangi bir işçi düşmanı AKP'li kankana sor ne olacağını.. Unutma; Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı RedHack'tir. Hak yedin Hack yiyeceksin. Biz yeterince düşündük.. Şimdi onlar düşünsün.. Unutmayız, Uzlaşmayız, Affetmeyiz. Bizi bekleyin.”

İHD ARACI OLMUŞTU

Mahir Kılıç, sürdürdüğü açlık grevinin 105. Gününde, grevi ölüm orucuna çevirme kararı almıştı. Sonrasında ailesi ve arkadaşlarıyla görüşen Kılıç, kararından vaz geçtiğini açıklamıştı. İnsan Hakları Derneği ise, Mahir Kılıç’ın durumu ile ilgili aracı olmak için çeşitli girişimlerde bulunmuştu. Edinilen bilgiye göre, Kılıç’ın tazminatının verilmesi sonrasında eylemin bitirilmesi talebiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirme çabası gösteren İHD temsilcileri, bu ‘uzlaşma’yı ise Mahir Kılıç’a kabul ettirememişti. Kılıç, işine geri dönmek için açlık grevini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi önündeki nöbetini sürdürüyor. Sağlık çalışanlarından oluşan bir heyet, Kılıç’ın sağlık durumunu gün gün takip ediyor.

REDHACK’İN ‘İCRAAT’LARI

RedHack’in yaptığı eylemlerden bazıları şöyle:

-Nisan 2012’de İçişleri Bakanlığı sitesine ait bir alt sayfaya mesaj bırakıldı.

-27 Nisan 2012 tarihinde internet servis sağlayıcılarından TTNET’in yaklaşık 2 saat süreyle internet hizmetini aksattı.

- Mayıs 2012’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın sistemine girerek bazı TSK personelinin bilgilerini ifşa etti. TSK bu haberi daha sonra ‘RedHack’in ele geçirdiğini iddia ettiği belgeler, güncelliğini yitirmiş bilgileri içeren, eski tarihli ve kişisel kullanıcılar tarafından oluşturulmuş belgelerdir’ şeklinde yalanladı.

-2012’de Dışişleri Bakanlığı’nın dosya paylaşım sitesi hedef alındı. Türkiye’de çalışan pek çok yabancı diplomatın kimlik bilgileri yayımlandı.

- 17 Temmuz 2012’de ÖSYM sitesi bir süreliğine çökertildi.

-22 Temmuz 2012’de AKP’nin resmi web sayfasını ele geçirdi.

- 22 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı Patlamasıyla ilgili istihbarat belgelerini yayımladı.

- Gezi Parkı Direnişi sırasında Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü web sitesini hackledi.

 -Gezi Parkı eylemlerinde milletvekillerinin duyarsızlığını gerekçe göstererek milletvekili ve eşlerinin cep ve ev telefon numaralarını yayımladı.

-8 Haziran 2013 tarihinde de Gezi Parkı protestolarında polisin sert tutum göstermesi gerekçe gösterilerek İstanbul ili emniyet müdürlerinin cep telefonlarını yayımladı.

Editör: Haber Merkezi