Gaziemirlilerin kaliteli hizmete ve sağlıklı gıdaya erişebilmeleri amacıyla 2 bin 800 metrekarelik alan üzerinde kurulan Porta Gaziemir, birinci yılını geride bıraktı. 420 metrekarelik kapalı alanı bulunan Porta Gaziemir, güler yüzlü personeli, kaliteli hizmeti ve sağlıklı gıdalarıyla ilçe sakinlerinden yoğun ilgi görüyor. İlk yılını geride bırakan tesis, fark yaratan kalitesi ve uygun fiyatlarıyla yurttaşların vazgeçilmez mekânı halinde geldi.

Kafeterya ve restoran hizmetinin yanında aynı zamanda sosyal projede olan Porta Gaziemir, dezavantajlı kadınların istihdamına yönelik bir girişimi de içinde barındırıyor. Gaziemir Üretici Kadın Kooperatifi’ne ortak kadınlar, Porta Gaziemir’in mutfağında üretim yapıyor. Kadınların ürettiği yiyeceklerin tesiste satışı yapılıyor. Kadınlar, bu sayede kooperatifçilik yoluyla kazanç elde ediyor.


Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Porta Gaziemir’in ilk yılını, çalışanlarla birlikte pasta keserek kutladı. Porta Gaziemir’in mutfağında çalışan kooperatif üyesi kadınlar Başkan Halil Arda’ya teşekkür etmek için plaket verdi. Plaketi, kadınları temsilen Porta Gaziemir’in şefi Erdoğan Atabay sundu.  

Halkın yararını gözeterek hizmet verecek belediye işletmeleri açma hedefinde emin adımlarla yürüdüklerinin altını çizen Başkan Halil Arda şöyle konuştu:

​​​​​​​“Hem ucuz ve kaliteli hizmet sunacak hem de kadınların üretecekleri, ürettikçe kazanıp aile bütçelerine katkı sağlayacakları bir mekân yaratmak hedefimizdi. Kamusal alanları genişleterek halkın sağlıklı, kaliteli ve ucuz hizmet alabileceği tesisler açma hedefiyle çıktığımız yolda, ilk işletmemiz olan Porta Gaziemir, birinci yılını geride bıraktı. Yurttaşlarımızın kafeterya, restoran olarak hizmet veren Porta Gaziemir’e gösterdiği ilgi, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en büyük göstergesi. Aynı zamanda bir sosyal proje olan Porta Gaziemir’in mutfağında kadınlar ürettikçe kazanıyor, kazandıkça da özgürleşiyor. İlçemizin farklı noktalarında Porta’nın devamı olacak projelere devam ediyoruz. Önder Caddesi Sevgi Yolu üzerindeki Porta Gaziemir 2 de hizmete başladı. Sarnıç’ta inşa edeceğimiz Porta 3 için de çalışmalarımız devam ediyor.”

Editör: Haber Merkezi