İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Voleybol Federasyonu ile düzenlediği ve ev sahipliğini üstlendiği CEV Continental Cup'ta Türkiye Erkek Milli Takımı, adını finale yazdırmayı başardı. Daha önceki maçların sonucuna göre Hollanda’daki finallere gitmeye hak kazanan Milli takımımız, yarı finalde Slovenya ile karşı karşıya geldi.  

İnciraltı Spor Tesisleri'nde düzenlenen önemli organizasyondaki yarı finalde Safa Urlu-Selçuk Şekerci ikilisi, Crtomir Bošnjak-Danijel Pokeršnik'le yaptığı mücadeleyi 2-0’lık skorla kazandı. Murat Giginoğlu-Volkan Gögtepe ikilisi ise Nejc Zemljak-Jan Pokeršnik'le mücadele etti. Tie-break setinin oynandığı karşılaşmayı 2-1 kazanan millilerimiz, finale yükseldi. Müsabakaları İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe de izleyerek takımımızı destekledi.

Milli Takım, final maçında yarın saat 16.00’da Letonya ile karşı karşıya gelecek. Yarın erkeklerde de ilk beş ülke sıralaması da belli olacak. Beşincilik, üçüncülük ve final karşılaşmasının ardından erkekler ödül töreni ile organizasyon sona erecek.

KADINLARDA İLK BEŞ BELLİ OLDU

Kadınlar kategorisinde,  finallere gidecek olan edecek olan sıralamadaki ilk beş ülke bugün belli oldu. Kadınlarda şampiyonluğa Yunanistan ulaşırken, ikinci sırada Polonya yer aldı. Finlandiya üçüncü, Çek Cumhuriyeti dördüncü, Slovenya beşinci sırada yer alarak 23-26 Haziran’da Hollanda’da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Hakan Orhunbilge,  TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman kadınlarda dereceye giren takımlara ödül ve kupalarını verdi.

Editör: Haber Merkezi