KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 'çalışma arkadaşlarım' dediği zabıta personeliyle biraraya geldi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nce zabıta personeline yönelik düzenlenen eğitim seminerine katılan Başkan Pekdaş, iki gün sürecek etkinliğin açılış konuşmasını yaptı.

Zabıtaların belediyelerin 'görünen yüzü' olduğunu dile getiren Başkan Pekdaş, "Bugün burada belediyemizin görünen yüzü olan sizlerin mesailerinin daha nitelikli hale gelmesi için bir eğitim çalışmasına başladık. Bu çalışmalar önemli çünkü; bizler bulunduğumuz bölgedeki hemşehrilerimizin esenliği ve mutluluğu için çalışıyoruz. Belediyelerin asli görevi de budur" dedi. Zabıta personelinin kentteki düzeni sağlamak kadar vatandaşla iyi bir diyalog içinde olması gerektiğini de belirten Pekdaş, "Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, vatandaşlarımızın şartlarının da iyi düşünülmesi, ekonomik zorlukların dikkate alınması önemlidir. Tüm bunlar düşünüldüğünde görevimizin anlamı daha da artıyor. Bu görevi yaparken hem yurttaşlarımıza hem de belediyemizin imajına yakışır bir şekilde, huzur içinde çalışıyor olmanın onurunu taşımalıyız. Bu da ancak doğru ve yeterli bilgiyle olur. Bu toplantılarda verilen eğitimler de bunu sağlamak için" diye konuştu.

GÖRDÜĞÜNÜZÜ BİZİMLE PAYLAŞIN
Seminerin sadece belediye mevzuatının anlatıldığı bir toplantı olmadığını, aynı zamanda her Zabıta personelinden gördüğü aksaklıkları, vatandaştan gelen talepleri ve yapılması gerekenlerin neler olduğunu anlatmasını isteyen Başkan Pekdaş, "Dertlere sıkıntılara en iyi şahit olan sizlersiniz. Bizler hem yasalara göre çalışmak hem de bu kentin düzenini huzur içinde oluşturmalıyız. Sizinlerin nitelikli, hemşehrilerimize huzur ve güven için daha iyi hizmetler vereceğinize yürekten inanıyorum" dedi.

Pekdaş'ın konuşmasının ardından eğitim seminerine geçildi. İki gün sürecek olan eğitimlerin ilk gününde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Göztaş, iletişim becerileri, beden dili ve halkla ilişkiler konusunda, emekli Sayıştay üyesi Abdurrahman Acar da Belediye Kanunu ve Zabıta Yönetmeliği hakkında bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi