Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede kurduğu iftar sofralarına bu kez Güney Mahallesi ev sahipliği yaptı. Ziya Gökalp İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde kurulan bereket, hoşgörü ve kardeşlik sofrasına mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Okunan ezanın ardından tüm davetliler Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı. İftar sonrası Güney Mahallesi sakinlerine seslenen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Ramazan ayı bereketi ve hayırlarıyla bizi bayrama ulaştırsın. Ülkemizde bayram tadında güzel günler geçirelim” dedi.

HUZUR VE MUTLULUK SÜRSÜN

Konuşmasında Konak’ın İzmir’in kalbi olduğunu dile getiren Pekdaş, “Burada İzmir’in en köklü geçmişine sahip tarihi mahaller var. Biz İzmir denilince, kentin kimliği denilince bu mahallerden hareket ediyoruz. Bugün bu mahalleler ne yazık ki kentin en dezavantajlı bölgeleri haline geldi. Konak’ta 113 mahallemiz var ve maalesef aralarında durumu en kötü olanlar bu bölgede. Biz bütün mahallerimizi seviyoruz ve hepsinin durumu iyi olsun diye çaba sarf ediyoruz. İftar sofralarımızı da bu yıl bu bölgelerimizde kurmak için gayret gösterdik. Çünkü inanıyoruz ki hep birlikte ilçemizi kalkındırırsak, var olan huzuru ve mutluluğu devam ettiririz” dedi.

KONAK İZMİR’İN KALBİ

Zeytinlik Semti’nde açılan semt merkezinin kısa zamanda bölge halkı tarafından büyük ilgi gördüğünü de belirten Pekdaş, “İyi ki bu merkezi açmışız. Kimle konuşsam ‘orada bir birimize iyi geliyoruz’ diyorlar. Yazın burada çocuklarımız için yaz okulu da açacağız. İki ay boyunca çocuklarımız eğitimde eksik kalmasın, onlar da başarılı olsun istiyoruz. Onlar da gelişmiş, kendini yetiştirmiş kişiler olsun. Amacımız toplumsal adaleti sağlamak. Hemşehrilerimiz arasında uçurumun büyümesini değil, herkesin belediye hizmetlerinden eşit yararlanmasını istiyoruz. Çünkü burası İzmir’in kalbi Konak’ın merkezi” diye konuştu.

BÖLGE DEĞER KAZANACAK

Çok yakında temeli atılacak olan yeni hizmet binası hakkında bilgi de veren Pekdaş, “Yenişehir Pazaryeri’nin yerine yapacağımız yeni hizmet binamız için bölgede var olan benzinliğin tahliye edilmesi gerekiyordu. Mahkeme sonuçlandı ve artık benzinlik boşaltılacak. Altı veya yedi ay sonra burada coşkulu bir şekilde temel atmayı planlıyoruz. Taban alanı 7 bin, inşaat alanı 21 bin metrekare olan bir bina yapacağız. Bu sayede buraları daha değerli hale gelecek. Böylece kentteki eşitsizliği de ortadan kaldıracağız. Belediyeyi buraya getirerek buranın kalkınmasına destek olalım istiyoruz. Bunun için de birimizle dayanışma içinde olmak, kardeşlik hukukunu sonuna kadar işletmek zorundayız. Biz birimize iyi gelmek zorundayız. Kimse kötü durumda olmasın diyedir tüm çabamız” dedi.

Editör: Haber Merkezi