Aşure dağıtımına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, mahalle muhtarları ve çeşitli derneklerin temsilciler katıldı. Başkan Pekdaş ve beraberindekiler aşure kazanından vatandaşlara kendi elleriyle ikram da yaptı. Hey yıl olduğu gibi bu yılda Muharrem ayında ilçenin farklı noktalarında aşure kazanı kaynattıklarını dile getiren Pekdaş, bu sayede dayanışmanın ve paylaşımın önemini bir kez daha vurguladıklarını söyledi. Pekdaş daha sonra Anadolu Mahalle Muhtarı Mustafa Sarıçaylak’ın muhtarlık ofisini ziyaret etti. Burada bölgedeki diğer muhtarlarla da görüşen Pekdaş, geçen pazartesi Belediye Meclisi’nde kabul edilen ‘Gültepe Planlama Bölgesi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu’yla ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.

YERLERİNDEN EDİLMEYECEKLER

Toplam 15 mahalleyi kapsayan yeni Gültepe İmar Planları hakkında bölge muhtarlarından gelen soruları tek tek cevaplayan Başkan Pekdaş, hazırlanan planların Gültepe için en doğru ve uygulanabilir olduğunu söyledi. Gültepe’yi gayrimenkul ortaklıklarıyla, büyük inşaat şirketleriyle yepyeni bir şehir haline getirmek istemediklerini belirten Pekdaş, “Hazırladığımız bu plan bana göre Türkiye genelinde son yıllarda yapılmış, insana yakışan en güzel plandır. Biz hemşerilerimizin doğup büyüdükleri semtlerini terk etmelerini istemiyoruz. Onların orada oturabileceği şekilde evlerini yenileyecekleri bir plan yaptık. Yollarıyla, parklarıyla, sosyal donatı alanlarıyla, okul, sağlık ocağı gibi kamu binalarıyla bölge halkına yakışır bir çalışma oldu. O nedenle inşaat alanları en az 700 metrekare olsun dedik. İnsanlar kendi evlerini komşularıyla bir araya gelip yapabilsinler istedik” dedi.

ÇITAK ARAZİSİ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yeni imar planıyla birlikte bölgede yıllardan beri merak edilen Çıtak Arazisi’nin ne olacağı konusunda da bir netliğe vardıklarını dile getiren Pekdaş, tapusu belediyede olan araziyi üzerinde oturanlara vereceklerini söyledi. Burada yaşayanların tapularına kavuşma imkanı bulacağını dile getiren Pekdaş, “Burada yaşayan insanların tapularına kavuşma imkanı geldi. Belediyeye ait olan bölümde yaşayan hemşehrilerimizin mağduriyetini gidermeye yönelik çalışmalara başladık. Çok yakında kolay ödeme yöntemleriyle tapularını alabilecekler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi