Konak Belediyesi’nin Kültürpark Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen iftar öncesi gerçekleştirilen toplantıya da katılan Başkan Sema Pekdaş, İzmir’in spordaki başarısı ve Konak Belediyesi’nin spor konusundaki projeleri hakkında açıklamalar yaptı. İzmir, devlet bütçesine sağladığı kaynağın ve katma değerin karşılığı oranda pay alamadığını savunan Pekdaş, “Bu nedenle azımızı çok yapmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Spordaki Başarı Hepimizin

İzmir’in son yıllarda spor alanında ciddi atılım içinde olduğunu belirten Başkan Pekdaş, “Göztepe’nin Süper Lig’e çıkması, Altay’ın 1. Lig’e yükselmesi, Altınordu’nun 1. Lig’de başarılı bir çizgi tutturmasının yanı sıra Konak Belediyesi’nin Kadın Futbol Takımı 5’nci kez Türkiye Şampiyonu olup, Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek olması kente iyi gelen başarılardandır. Siz spor kulüpleri olarak gençlerin, kent yaşamı içinde yok olmamasının yanı sıra disiplinli ve iyi bireyler olması için çalışıyorsunuz. Böylece kente katkı da koyuyorsunuz. Çocukların ve gençlerin mutlu olması kentin de mutluluğunu artırıyor. Bu nedenle dayanışma içinde kente yararlı olmak için hep birlikte çalışacağız. Çabalarınız değerli; ama imkanlarımız kısıtlı. İzmir, devlet bütçesine sağladığı kaynağın ve katma değerin karşılığı oranda pay almıyor. Bunun siz de farkındasınız. Bu nedenle azımızı çok yapmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

Altyapıyı Kalkındıracak Projeler Yolda

Sporun yaygınlaştırılmasına yönelik yatırımların artırıldığını dile getiren Pekdaş, “Haziran’ın sonunda ya da Temmuz’un başında Gültepe Spor Kompleksi ile ilgili ihalemizi yapmış olacağız. İhalemizi gerçekleştirdikten sonra temel atma törenini yapacağız ve inşaatı da en kısa sürede bitireceğiz. Bunun yanı sıra Halkapınar’da geçmişte kurban pazarı olarak kullanılan boş bir yerin spor sahasına dönüştürülmesi projesi var. Bu projede kısa zamanda bitecek. Bu projeleri sporda altyapı eksikliklerini tamamlamak için yapıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın desteklerinden ötürü Başkan Pekdaş’a plaket verdi. Toplantının ardından tüm davetliler Konak Belediyesi’nin hazırladığı iftar sofrasında buluştu. Başkan Pekdaş ve spor kulübü yöneticileri okunan ezanın ardından Konak Belediyesi’nce ikram edilen iftar menüsüyle oruçlarını açtı.

Editör: Haber Merkezi