Gönülleri, sofraları dostluk ve barış ekseninde buluşturmaya devam eden Konak Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayında binlerce kişilik aşure kazanları kaynattı.

Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi ile Hatay Kapalı Pazaryeri'nde toplam 3 bin 500 kişilik aşure dağıtımı yapıldı. Konak Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü'nce hazırlanan ve sıcak sıcak yerinde servis edilen aşure dağıtımının ilki Hatay Kapalı Pazaryeri'nde yapıldı. Pazara gelen vatandaşları aşure kazanının başında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş karşıladı. Başkan Pekdaş, bir yandan aşure ikram ederken bir yandan da vatandaşlarla sohbet etti. Pazarı da gezen Pekdaş, hem esnafın hem vatandaşa bolluk ve bereket dolu bir yıl diledi.

Başkan Pekdaş, Hatay'dan sonra Gültepe Kültür Merkezi ve Cemevi'nde gerçekleştirilen aşure etkinliğine katıldı. Gültepeli vatandaşlarla aynı sofrayı paylaşan Başkan Pekdaş'a CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak da eşlik eti. Aşure ikramından önce kısa bir konuşma yapan Başkan Pekdaş, dostluk ve barış mesajı vererek, “Paylaşılan aşure lokmamız barış için, dostluk için, çocuklarımız için, geleceğimiz, ülkemizin mutluluğu, refahı için olsun" dedi.

Editör: Haber Merkezi