KONAK Rotary Kulübü'nün düzenlediği panelde konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınların siyasette kaybede kaybede kazanmayı öğrendiğini söyledi.

Konak Rotary Kulübü'nce düzenlenen 'Cam Tavanı Kıran Kadınlar' paneli İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda yapıldı. Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Ayşe Bükülmeyen'in yaptığı panele konuşmacı olarak Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Kurulu Başkanı Aysel Öztezel ve Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) eski Başkanı Seda Kaya katıldı. İzleyicilerini Rotary üyelerinin yanı sıra üniversite öğrencileri ve kadınların oluşturduğu panelin açılışını aynı zamanda etkinliğin düzenleyicisi de olan Prof. Dr. Meltem Onay yaptı.

REKABET BAŞARIYI ARTIRIR
Panelde ilk sözü Konak'ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Sema Pekdaş aldı. Geçmişte iki dönem İzmir Baro Başkanlığı da yapan Pekdaş, Türkiye'de demokrasinin güçlenmesi için kadınlara büyük görev ve sorumluluk düştüğünü söyledi. Türkiye'de kadına bakışın hala olması gereken noktaya gelemediğini dile getiren Başkan Pekdaş, siyasette de kadınların mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurguladı. 'Kadınlar hakları için mücadele etmeli' diyen Pekdaş, toplumda 'Kadın kadının kurdudur' şeklindeki yanlış bir algının var olduğunu, oysa kadınların birbirleriyle sıkı bir rekabet içine girebileceğini, bunun da son derece normal olduğunu dile getirdi. Kadınların siyasette mutlaka var olması gerektiğini de belirten Pekdaş, kaybetmekten korkmamaları çağrısında bulunarak, "Kaybede kaybede kazanmayı da öğreniyoruz" dedi.

KADIN İSTERSE HERŞEYİ YAPAR
TOBB Kadın Kurulu Başkanı Aysel Öztezel
de panelde yaptığı konuşmada kadınların iş dünyasında var olabilmeleri için kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. Günümüzde en az iki yabancı dil bilen, iyi eğitim almış ve farklı alanlarda kendini yetiştirmiş personele ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Öztezel, "Ben kendime her zaman 'yapamayacağım şey yoktur' derim. Siz de eğer isterseniz her şeyi yaparsınız" diye konuştu. EGİAD eski Başkanı Seda Kaya da kadınların mutlaka sivil toplum örgütleri ve meslek odalarında görev almaları gerektiğini dile getirdi. İki dönem EGİAD başkanlığı yapan Kaya, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyesi 186 derneğin olduğunu ancak bunların sadece 5'inin başkanının kadın olduğunu söyledi. Bu sayının Türkiye'de kadının iş dünyasındaki yerini gösterdiğini belirten Kaya, paneli izleyen üniversiteli gençlerden girişimci olmalarını ve asla pes etmemelerini istedi. Panel sonunda konuşmacılar Pekdaş, Öztezel ve Kaya'ya üzerinde daktilo harfleriyle kadın haklarının yazılı olduğu kadın görselli tablo armağan edildi.

Editör: Haber Merkezi