Buca Belediyesi, Dünya Çevre Günü’nde Akıncılar Mahallesi’ne yaptığı toplam 2 bin 600 metrekarelik 2 parkın açılışını yaptı. Parkların açılış törenine CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, meclis üyeleri, muhtarlar, Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu öğrencileri ve çok sayıda Akıncılar Mahallesi sakini katıldı.

Akıncılar Mahallesi muhtarı Murat Arslan, Başkan Piriştina’ya sık sık teşekkür ettiği konuşmasında, 25 yıldır hizmet yüzü görmeyen Akıncılar Mahallesi’nin son üç yıldır Başkan Piriştina ile yatırımlarla tanıştığını söyledi.

Törende Başkan Piriştina’dan ise TBMM’de komisyondan geçen ve 7 milyon zeytin ağacının kesilmesine yol açacağı öne sürülen yasa tasarısının tartışıldığı bugünlerde “zeytin ağacı dikiyoruz” müjdesi geldi. Geçtiğimiz haftalarda ön duyuruları yapılan “Eğitime Zeytin Dalı” projesinde fidan dikimine başlandığını müjdeleyen Başkan Piriştina, “Bence kamuya en faydalı, en yararlı şey dikilmiş zeytin ağacıdır. Mecliste zeytin alanlarının imara açılması görüşülürken, biz 6 aydır eğitime katkı koyacak bu proje için çalışıyoruz. Diktiğimiz zeytin ağaçlarından elde edeceğimiz zeytin ile çocuklarını okutamayan ailelere zeytin dalı uzatacağız. Bundan sonra tam 2 yıl sonra Buca’dan her yıl yaklaşık 1 Milyon TL’yi bulan hasat çocuklarımıza burs olacak. Projemiz kapsamında Buca’ya 17 bin 500 zeytin ağacı kazandırarak, çevreye ve eğitime katkı sağlayacağız” dedi.

Başkan Piriştina’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da “Çevre günü böyle olur. Ağaç dikmezsen çevre günü olur mu? Herkes çevre gününü kutluyor ama yıkmaya da devam ediyor. Öyle belediyecilik olmaz. Belediyecilik böyle olur. 175 bin tane ağaç ekerek, park açarak çevre günü olur. Belediye Başkanımız Levent Piriştina’yı kutluyorum. Genç adam, çalışkan adam, bravo” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Buca’daki ilk ve orta dereceli okullar arasında düzenlenen ‘Çevre’ konulu resim ve slogan yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketleri verildi.

544 Sokak’taki törenin ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, öğrenciler ve misafirlerle birlikte slogan yarışmasında birinci olan Merve Tek’in sloganı “Bir uçtan bir uca, Tertemiz bir Buca” pankartı eşliğinde yürüyerek 548 Sokak’taki ikinci parka geçti. Burada Başkan Piriştina çocuklarla birlikte çiçek dikerek, yemyeşil bir Buca dilekleriyle birlikte ilk can suyunu verdi.  

Editör: Haber Merkezi