Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü iki önemli çevre projesiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Bakan Özhaseki, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Kuzey Bölgesi Katı Atık Bertaraf Tesisi  ile ilgili yaşanan tıkanıklıkları çözdüklerini söyledi; ufak bir prosedürün kaldığını, ancak herhangi bir problem yaşanmayacağını açıkladı.

İzmir ziyaretinden önce Büyük Körfez Projesi’yle ilgili ÇED onayını imzalayan Çevre ve Şehircilik Bakanı “Yoldan gelenin heybesine bakarlar. İzmi r’ bir müjdeyle gelmek istedik. Kente değer katacak Büyük Körfez Projesi’yle ilgili bir sorunumuz kalmadı” dedi.

“İZMİR İÇİN HAZIRIZ”

İzmir'in şanslı bir kent olduğunu, ayrıca Başbakanı olan da bir kent olduğu için büyük bir avantaj sağladığını belirten Bakan Özhaseki, "Karabağlar tarafında yapılacak kentsel dönüşümü başlatmamız gerekiyor. Doğru bir biçimde yapılacak kentsel dönüşüm, kente müthiş bir fayda getirir ve arkasından gelecek bütün gelişimler de hızlanır. O yüzden iyi bir planlama yapmak gerekli. Başkanımız ve milletvekillerimizle birlikte bugün yerinde tespite gittik. Bundan sonra da Büyükşehir’imizin, ilçelerimizin dönüşümle ilgili ne kadar projesi varsa bir incelemeyle, biraz yardımcı olarak önlerini açmaya niyetliyiz. Ve İzmir için hazırız. Burada bir kez daha herkesin önünde ifade etmekten çekinmiyorum. İhtiyacımız var mı? Var. Kentsel dönüşüm eğer doğru yapılırsa, adil yapılırsa, müthiş bir fayda olarak bize döner.  Ama doğru bir planlama yapılmazsa ve adil davranılmazsa, hepimizin karşısına bir bela olarak döner. Bu ikilemi bilerek hareket etmek zorundayız” ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki’nin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hem kentimize hem belediyemize şeref verdiniz. Büyük Körfez projesinin beklenen ÇED raporunu onayladınız. Onun için de sizlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda başlar ve İzmir’imizde, dünyanın en önemli çevre dönüşüm projelerinden bir tanesini hayata geçiririz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi