Buca Belediyesi’nin son teknoloji ile donatıp, aynı anda 60 köpek 135 kediye hizmet verebilecek kapasiteye yükselttiği Tınaztepe Mevkii’nde yer alan ‘Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’nin hemen yanında 7 bin metrekare alanda konumlanan Özgür Hayvan Parkı’nın açılış törenine CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, meclis üyeleri, Hayvan Hakları Federasyonu( Haytap) İzmir Temsilcisi Esin Önder ve federasyon üyeleri, Ege Fikir Ortaklığı Derneği ( Efoder) temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce hayvan sever katıldı.

"BÜTÜN BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN"

Açılışta konuşan İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Gökhan Özdemir, tüm canlılara saygıyla yaklaşan Buca Belediyesi’ne teşekkür ederken,” Gerçekten çok güzel bir yer. Özgür hayvan parkı, pet market, cafe ile bir konsept yaratılmış. Belki de Türkiye’de örneği yok. Umuyorum tüm belediyelere bu örnek olsun”dedi.

PİRİŞTİNA: İNANÇLA YAPTIK

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, can dostlarının yemyeşil doğa içinde sahipleriyle birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri, büyük ve küçük ırklar için ayrı ayrı düzenlenen spor ve aktivite alanları ile dikkat çeken; pet kafe, pet market ve work shop üniteleriylehayvan severlere keyifli bir ortam sunan Özgür Hayvan Parkı’nı Buca’ya kazandırmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi. Parkın canlıya saygıyı içeren çok önemli bir fonksiyonu olduğuna dikkat çeken Başkan Piriştina,“İnanıyorum, biliyorum ki Türkiye’ye örnek olacak bir proje. İnsanlarla can dostlarımızı bir araya getirmek, can dostlarımız hayvanları canlıya yakışır bir ortamda ağırlamak, içimizdeki canlıya olan saygıyı yaşatabilmek için bu tesiste çok önemli işlere imza atacağımıza inanıyorum. Özgür Hayvan Parkı’mız bundan sonra İzmirlilerin buluşma yerlerinden olacaktır. Bundan sonra iş sizde. Bizler inançla yaptık, örnek olacağına inandık. Gerisi sizlerin elinde. Bundan sonra burayı yaşatacak, burayı insanla, hayvanla, canlılarımızla yaşatacak sizlersiniz” dedi.

Başkan Piriştina, tüm Türkiye’ye örnek olacak nitelikler barındıran Özgür Hayvan Parkı’nın yapımında ve projelendirilmesinde büyük emek verip, yoğun mesai harcayan eşi Ahu Piriştina’ya da“Her başarının arkasında başarılı bir kadın vardır.Böylesi bir tesisin Buca’ya kazandırılmasında, bu başarıya ulaşmada yoğun çaba sarf eden karım Ahu Piriştina’ya teşekkür ederim. Onun çabasıyla böylesi bir şaheser oluştu” sözleriyle teşekkür etti.

Hayvan Hakları Federasyonu( Haytap) İzmir Temsilcisi Esin Önder ve federasyon üyeleri ile Dokuz Eylül Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu tüm canlılara özenle yaklaşan, hayvan hakları ve ihtiyaçlarında her türlü desteği sağlayan Başkan Levent Piriştina ve eşi Ahu Piriştina’ya teşekkür plaketi verdi.

GELİRİ SOKAK HAYVANLARINA

Özgür Hayvan Parkı’nın açılış kurdelesini misafirlerle birlikte kesen Başkan Piriştina, büyük küçük tüm hayvan ırklarına göre düzenlenen oyun alanları ile pet market ve pet kafeyi hayvan severlerle birlikte gezdi. Hayvan severlerin sadık dostları için oyuncaktan kıyafete kadar tüm alışverişlerini pet marketten yapabileceğini söyleyen Başkan Piriştina, pet markette satılan ürün gelirlerinin sokak hayvanlarına aktarılmak üzere Buca Belediyesi ve Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde açılan tığ ve şiş örücülüğü kursunda eğitim alan hayvan sever kursiyerlerce hazırlandığını belirterek tüm İzmirlileri pet marketten alışverişe davet etti.

Açılış törenin ardından can dostlarıyla birlikte eğlenip, keyifli zaman geçirecek ortama kavuşan hayvan severler kendilerine bu benzersiz ortamı hazırlayan Buca Belediyesi’ne teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi