Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı sosyal kesimlerden gelen kadınların yaşadığı sorunlar karşısında sosyal, psikolojik ve hukuki destek veren Buca Belediyesi Özgecan Kadın Danışma Merkezi, ailelerinde uğrak adresi oldu.

Tamamen gizlilik esasıyla, ücretsiz hizmet veren Merkez, kurulduğu günden bu yana, 20 aylık süreçte bin 518 kişiye psikolojik, sosyolojik ve hukuksal destek sağladı. Kadın ve kentsel yaşam, öfke kontrolü, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarı, aile içi iletişim ve anne baba tutumları konularında sosyolojik farkındalık eğitimleri veren Merkez, düzenlediği çalışmalarda 490 Bucalıya destek verdi.

EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLENDİ

Aile yapısına yönelik etkin çalışmaların gerçekleştirildiği merkezde, ebeveyn – çocuk problemleri, boşanma ve yas dönemi etkileri ile öfke kontrolü konularında da yoğun programlar düzenlendi. Aile birliğinin temellerini sağlam ve sarsılmaz kılmak için uzman psikologlar eşliğinde verilen aile danışmanlığı hizmetlerinden bugüne kadar 582 aileye destek olundu.

Özellikle kadınlara yönelik yoğun programlarıyla dikkat çeken Özgecan Kadın Danışma Merkezi, fiziksel, sözel, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalmış kadınlara farkındalık çalışmaları yaparak, özgüven geliştirme programları düzenliyor. Merkezin kadınlara özel psikolojik destek hizmetlerinden bugüne kadar 372 kadın yararlanırken, boşanma davaları konusunda danışmanlık hizmeti alan kadın sayısı 74 olarak gerçekleşti. Şahsen başvurarak veya telefonla randevuyla çalışan merkez, danışanlarına tamamen gizlilik esasıyla uzman psikologlarla hizmet veriyor.

Editör: Haber Merkezi