Karşıyaka Belediye Meclisi Ekim ayı birinci olağan toplantısı Başkan Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti. Mecliste Karşıyaka ile İstanbul’un Avcılar ilçesinde deprem işbirliği yapılması yönündeki önerge oy birliğiyle geçti. Avcılar ilçesinin deprem bölgesinde olduğuna vurgu yapan Başkan Tugay, “Avcılar Belediyesi ile protokol imzalanacak.  Herhangi bir yıkıcı deprem yaşamamız durumda, olaya acil müdahale etme aşamasında belediyelerin birbirine destek olması, planlar konusunda birbirine danışması ve sorunların giderilmesi yönündeki bir önergedir” diye konuştu.   

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ: 'PLANIN ARKASINDAYIZ'

Cumhuriyet Mahallesi revizyon imar planı meclisten oy birliğiyle geçti. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AKP Meclis üyesi Adem Öztürk, “Planlar için ciddi bir emek sarf edildi. Aslında olması gereken bizim durduğumuz noktaya gelindi. Karakter olarak çok farklı bölgeler vardı. Emsaller konusundaki istekler yerine geldi. Bu planın arkasındayız. Güzel bir plan olduğunu kanaatindeyiz. Temennimiz bir öncesi gibi Büyükşehir’den değişik geri gelmemesidir. İvedilikle bu kararın değişmeden gelmesi gerekiyor” dedi.  

'BUNLAR BÜTÜN PLANLAMALARDA YAŞANAN SÜREÇLER'

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise alınan karara yönelik, "Aslında her vatandaşımızın talebini yerine getirmeyi kendimize vazife biliyoruz. Bazı şeylerde belli kanunlara tabi olunduğu için sınırlar var. Konu her gündeme geldiğinde hangi siyasi partiden olursa olsun ortak çabanın planlamanın yapılması yönünde olduğunu biliyoruz. Bu anlamda çaba gösteren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreci Büyükşehir’de beraber takip edip, iyi noktaya getireceğiz. Süreçte bazen itirazlar oluyor, davalar açılıyor. Bunlar, bütün planlamalarda yaşanan süreçler. Hepsinde de her zaman vatandaşımızın yanında olmak için maksimum çaba göstereceğiz” dedi.

Meclis'in sonunda Başkan Cemil Tugay’ın özel kalem müdürlüğüne Gülçin Yörük atandığını, bakanlık tarafından onay geldiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi