Türkiye Oryantiring Federasyonu, Bergama Belediyesi ile Bergama Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliği ve destekleriyle yapılacak olan Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları 26 Kasım Cumartesi saat 10.00'da Kozak Uzun Çınarlı Mesire Alanı'nda ‘Uzun Mesafe Yarışları' ile başlayacak. 

Aynı gün saat 19.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda ‘Gece Oryantiring Yarışı', 27 Kasım Pazar ise Kozak Yaylası Karnakçı-Güreş Alanı Mevkii'nde saat 10.00'da ‘Orta Mesafe Yarışları' düzenlenecek. Yaklaşık 70 spor kulübünün 1200 sporcu ile katılacağı şampiyona birçok doğasevere hitap ederken, ilçedeki otellerin de dolması bekleniyor.

Her türlü arazi ve iklim şartlarında katılımcıların harita ve pusula yardımı ile bir noktadan başka bir noktaya ulaşabilmeyi amaçladığı bu doğa sporu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Oryantiring Federasyonu'nun şampiyona ile ilgili değerlendirmesinde "Daha çok ormanlık alanlarda yapılan bu spor dalında, şampiyonanın Bergama ilçesine verilmesinde; Bergama'nın coğrafi, tarihi ve jeopolitik konumu, önemli bir rol oynamıştır. 3 gün boyunca ilçede konaklayacak olan ekipler Bergama'yı tanıma fırsatı bulacaklar. Oryantiring şampiyonasının, aynı zamanda tarihi, turistik, folklorik, ticari ve tarım ürünlerinin de tanınması noktasında farkındalık yaratacağı öngörülmektedir" denildi.

Herkesi şampiyonaya davet eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise şampiyonanın ilçelerinde yapılmasının sadece spor açısından değil, ilçenin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığını kaydetti. Gönenç, 1200 sporcunun yanı sıra bu spora ilgi duyanların da Bergama'yı renklendireceğini ve ekonomik katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi