Karşıyaka Belediyesi, ilçe tarihinde iz bırakan kişilerin adlarını, hatıralarına yaraşır şekilde yaşatmaya devam ediyor. Bu anlayışla, İmbatlı Mahallesi Anadolu Caddesi üzerinde yeni inşa edilen ve KSK kurucularından Hüseyin Sever’in (Örnekköylü Hüseyin) isminin verildiği park, törenle hizmete açıldı. Törene Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile birlikte CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, KSK Divan Kurulu Başkanı Fatih Diniz, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Hüseyin Sever’in kuzeni Ercan Özkan ve ailesi, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

NE MUTLU KARŞIYAKALILARA!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel açılış töreninde yaptığı konuşmada “Böyle güzel bir günde, bizim uzun yıllar yaşadığımız ve çok büyük mutlulukları, kardeşlikleri, dayanışmayı paylaştığımız bu güzel bölgede Hüseyin Sever adına park açılışında bulunmaktan onur, gurur duyuyorum. Vefa çok önemli. Başkanımıza ve parka bu değerli ismi veren meclis üyelerimize huzurunuzda teşekkür ediyorum. Ne mutlu Karşıyaka'da yaşayanlara. Ne mutlu “Karşıyakalıyım” diyenlere!” ifadelerini kullandı.

ANLAMI BÜYÜK

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay da “Bu küçük bir park ama bizim için anlamı büyük. Kentimizde bazen gözden kaçan küçük alanlar aslında insanlarımıza büyük sıkıntılar veriyor ve oralarda bu gördüğünüz türden küçük dokunuşlar inanılmaz hoş ortamlar yaratıyor. Burada benim için çok değerli olan şey, bu parkın tamamen Karşıyaka Belediyesi personelimizin çabasıyla yapılmış olması. Emek veren arkadaşlarımıza sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Diğer taraftan İmbatlı yeni gelişen bir mahalle görünümünde. Karşıyaka'nın en eski mahallelerinden birisi ama aynı zamanda bir yenilenme süreci yaşıyor. Bu kentsel yenilenme devam edecek, ihtiyaçlar yoğun olarak artacak, o yüzden bizim de burada daha çok iş yapmamız gerekiyor ve yapıyoruz, yapacağız. Bu parka adını verdiğimiz değerli büyüğümüz Örnekköylü Hüseyin'i de rahmetle anıyorum, ruhu şad olsun. Karşıyaka Spor Kulübü kurulduğu günden bugüne taşınan bir Karşıyakalılık ruhu, bir Kaf Sin Kaf kimliği armağan etti bu kente. Onların adlarını bir yerlerde yaşatmak elbette ki görevimizdir. Umuyorum çok daha iyilerini hep beraber yapacağız” diye konuştu. 

İmbatlı Mahalle Muhtarı İsmail Taşkıran da “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay başta olmak üzere, mahallemize bu parkın kazandırılmasında emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Parka ismi verilen; Karşıyaka Spor Kulübü’nün kurucularından, aynı zamanda uzun seneler mahallemizde muhtarlık yapan, hayırsever bir insan olan Hüseyin Sever’e Allah’tan rahmet diliyorum. Bu parkta isminin yaşamasından gurur duyuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi