Sözleşme gereği, önümüzdeki süreçte belediye tarafından inşa edilecek olan cemevinin kullanım ve işletme hakkı vakfa devredilecek. Alevi yurttaşlar, kendileri için hazırlanan modern tesiste ibadetlerini sürdürecek. Örnekköy Mahallesi’nde, dolmuş son duraklarının yer aldığı bölgede hayata geçirilecek olan Cemevi ve Kültür Merkezi Projesi, bin 518 metrekarelik alanda inşa edilecek. Modern dış görümü ve iç dizaynı ile fark yaratacak olan tesis 3 katlı olacak. Aşevi, cenaze odası ve kurban kesim alanının yanı sıra, konferans salonu, ibadethane alanı, derslikler ve kütüphane yer alacak.

Önümüzdeki süreçte inşa edilecek olan İzmir’in en modern cemevi projesi için Karşıyaka Belediyesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile işbirliği protokolü imzalandı. Sözleşme gereği, cemevinin kullanım ve işletme hakkı inşaatın tamamlanmasının ardından vakfa devredilecek. Cemevinin bakım ve güvenliği ise belediye tarafından yapılacak.

KARŞIYAKA’YA YAKIŞACAK

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyakamızda Alevi inancına sahip yurttaşlarımızın, bu kültürü yaşatmaya çalışan vakıflarımızın cemevi ihtiyacı vardı. Örnekköy’de beledimize ait olan dini tesis alanına, Karşıyakamıza yakışır çok güzel bir cemevi projesi hazırladık. İmzaladığımız bu protokolle birlikte, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı işbirliğinde projemizi hayata geçirmek için yola çıkıyoruz. Umarım kısa sürede temelini atıp tamamlarız. Cemevimizde, Cem törenlerinin yapılacağı çok güzel bir salon olacak. Cenazelerimizin kalkacağı özel bir ortam olacak. Eğitim salonları, yemekhane yapılacak. 5 yıl içinde hem belediyemize hem şahsıma verdiğiniz desteğe sonsuz teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

AKPINAR’A TEŞEKKÜR

Alevi Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Zihni Çabuk “Başkanımızın bize verdiği desteklere çok teşekkür ediyoruz. Hem Alevi canlar olarak hem Karşıyakalılar olarak büyük destek ve yardımlar gördük. İnanarak yaptığından da eminiz. Yolu açık olsun. Yapılacak cemevinden, Karşıyaka ve İzmir’de bulunan tüm Alevi vatandaşlar, bu kültürü özümseyen herkes yararlanabilecek. Bir eğitim yuvası olacak. Tekrar şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi