Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca kurduğu iftar sofralarına İsmetpaşa Mahallesi’nde devam edildi. Rıdvan Nafiz Edgüer İlkokulu’nun bahçesinde verilen iftar yemeğine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşcu, CHP’nin İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Kani Beko, Ednan Arslan ve Nilay Kökkılıç da katıldı. İftar öncesi CHP’nin İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Seçim Ofisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışta milletvekili adayları tek tek söz aldı. Konuşmaların ardından davetlilerin katılımıyla seçim ofisinin açılışı yapıldı.

GELENEKLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYALIM

Daha sonra tüm katılımcılar Konak Belediyesi’nin Rıdvan Nafiz Edgüer İlkokulu’nun bahçesinde kurduğu iftar sofrasına konuk oldu. Okunan ezanın ardından Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlar açıldı. İftar sonrası İsmetpaşa Mahallesi sakinlerine seslenen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ramazan ayının bereketini paylaşmak için mahallelerde iftar sofrası kurduklarını söyledi. Kendisini dinleyen çocuklara da öğütler veren Pekdaş, “Ramazan’ın geleneksel değerleri var. Kardeşlik gibi, dayanışma gibi, insanların birbirine iyi gelmesi gibi… Sizlerin de geçmiş Ramazanlardaki gelenekleri geleceğe aktarmanızı istiyoruz. Çünkü gelecek sizsiniz. Sizin iyi bir eğitim almanız ve iyi bir meslek sahibi olmanızı istiyorum. Güzel bir Türkiye’de mutlu, sağlıklı ve huzurlu yaşamanızı istiyoruz” dedi.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Türkiye’nin huzurlu, barış içinde bir ülke olması için mücadele ettiklerini dile getiren Pekdaş, “Elbette bölge olarak çok eksiklerimiz var. El birliğiyle bu eksiklikleri tamamlayacağız. Bunun yanında bizim Türkiye’nin aydınlığı için de el ele, kol kola girmemiz lazım. Türkiye’de adalet olursa, haksızlıkların önüne geçilirse, kayırmacılık olmazsa, bütçe halk için harcanırsa, fabrikalar kapatılıp, satılmazsa, herkes iş sahibi olursa bu sorunlar çözülür. Bunu birlikte başaracağız ve dayanışmamızı güçlendireceğiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi