Meğilli ve kayalık bir alanda kurulu Buca Akşemsettin İlkokulu'nu yeşille ve doğayla buluşturmak için harekete geçen Buca Belediyesi, kayalık alanı toprakla doldurup 150 ağaç dikti. Okul bahçesine minik öğrencilerin toprakla tanışıp, üretim yapabilecekleri hobi bahçesi de kuran Belediye, yüzlerce öğrenci ve velinin yüzünü güldürdü.

Gelecek nesilleri doğa ve yeşille buluşturan çalışma okulda düzenlenen “Çocuklar Okulsuz, okullar ağaçsız kalmasın" etkinliği ile kutlandı. Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Okur'un da katıldığı törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Geleceğimizi oluşturan çocuklara yönelik yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek" dedi.

Eğitim yuvalarının yeşil bir dokuya kavuşmasını mutlulukla karşılayan minik öğrenciler, çevre ve ağaç sevgisini anlatan şiirler okuyup, doğa konulu dans gösterilerini coşkuyla sahneledi. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, gösterilerin ardından öğrencilerle birlikte anı ağaçları dikti.


İZMİR (DHA)

Editör: Haber Merkezi