24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Bergama'nın merkeze 44 kilometre uzaklıkta olan Yukarıada ile 39 kilometre uzaklıkta olan Oruçlar Mahallesi'ndeki ilkokulları ziyaret eden CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, burada görev yapan öğretmenlerin ‘Öğretmenler Günü'nü kutladı, kendilerine birer roman hediye etti.

Her iki okulun dersliklerini gezen Mehmet Gönenç, öğrencilere de birer eğitim seti dağıttı. Başkan Gönenç çocuklara, "Sınır mahallerimizde öğretmenlik yapan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Zor şartlarda görev yapıyorlar. Ancak buradaki çocukları yarınlara hazırlamak gibi çok kutsal bir görevleri var. Hepsine başarılar diliyor, öğretmenler gününü kutluyorum" diye konuştu.

24 Kasım'ın Cumhuriyet tarihinde önemli bir dönemeç noktası olduğunu söyleyen Mehmet Gönenç, "24 Kasım 1928'de kara tahtanın başına geçen Mustafa Kemal Atatürk, halkımıza Latin harflerini öğretmiş, başöğretmenlik yapmıştı. Bu nedenle halkımızın belleğinden çıkmayacak önemli bir tarih 24 Kasım. Bugün 24 KasımÖğretmenler Günü olarak kutluyoruz. Ancak bugün öğretmenlerin ve eğitim sisteminin içinde bulunduğu acı tablo ile karşı karşıyayız. Binlerce öğretmenin anayasal bir hak olan sendika üyeliği nedeniyle görevinden uzaklaştırılması, açığa almalar, atanamayan öğretmenler ve büyük çoğunluğunun yoksulluk sınırında ücret almaları başlıca sorunları. En başta eğitim sisteminin yeniden sorgulanıp çağın koşullarına göre düzenlenmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılması, atanamayan öğretmenlerimizin biran önce görevlerine başlaması ve öğretmenlerimizin özlük haklarının yasayla biran önce güvence altına alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi