İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (İZSİAD) tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği katılım ücreti 250 lira olan ve geliri eğitim bursu olacak tavla turnuvasında renkli görüntüler yaşandı.

Turnuvaya İZSİAD üyelerinin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da katıldı.

Turnavada zarlar bardakla atılırken, ünlü isimler birbirleriyle kıyasıya yarıştı. İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, turnuvadan elde edilen gelirin ihtiyaç sahibi öğrencilere mont ve ayakkabı alımında kullanılacağını söyledi. Zarların iyilik için atıldığını vurgulayan Küçükkurt, "Geçtiğimiz yıllarda da yoksul çocuklar için mont ve ayakkabı yardımında bulunmuştuk. Bu yıl ise, daha fazla yardım yapmak istedik. Tavla turnuvasına katılım da yüksek oldu. Bu turnuvayı geleneksel hale getirebiliriz. Turnuvadan elde edilen gelirin de katkısıyla, bu yıl 10-15 bin çocuğa ulaşacağız. Güzellik ve mutluluk dolu bir gün oldu" dedi.

Aziz Kocaoğlu ise, İZSİAD'ın düzenlediği etkinliğin önemine dikkat çekerek, "Ben de etkinliğe destek vermek ve renk katmak amacıyla burada olmak istedim. Güzel bir gün ve etkinlik oldu. Bu tarz etkinliklerin devamını diliyorum. İZSİAD'a da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AKP İzmir Milletvekili Atilla Kaya, kent genelinde böyle önemli etkinliklerin artması gerektiğini belirterek, "İZSİAD'ın, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermek amacıyla düzenlediği etkinlik çok önemli ve güzel. Ben de burada olmaktan mutluyum. Böyle etkinlikler artmalı" dedi. Günlük hayatta da zaman buldukça tavla oynadığını belirten Kaya, "Bana turnuvada çok zorlu rakip vermişler" diyerek, espri yaptı.

Editör: Haber Merkezi