Öğrenciler, zabıta ekiplerinin desteğiyle Şehit Jan. Kom. Çvş. Hakan Şakar Çay Mahallesi Pazaryerinde doğal ürünlerin yer aldığı bir stant açtı.

Osman Faruk Verimer İlkokulu öğrencileri, Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün “Sorunlarımızdan Sorumluyuz” projesi kapsamında sağlıklı yaşam projesi hazırladı. Sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenleri küçük yaşta alışkanlık haline getirmek ve bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla yola çıkan öğretmen ve öğrenciler, veliler tarafından evde hazırlanan tarhana, üzüm, karabiber, erişte ile kavanozda yoğurt, turşu, zeytin, reçel ve salça gibi ürünleri paketleyerek Şehit Jan. Kom. Çvş. Hakan Şakar Çay Mahallesi’ne geldi. Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri öğrenci ve öğretmenlere doğal besin standı açtı.

Öğrenciler, pazar yerine gelen vatandaşlara standlarının tanıtımını yaptı. Doğal beslenmenin önemine dikkat çeken öğrenciler ellerine sepet alıp organik ürünlerle pazaryerini dolaştı. Pazar esnafı ve vatandaşlara kendi elleriyle hazırlayıp paketledikleri ürünleri ücretsiz olarak dağıttı. Vatandaş ve esnaf da, çocukların bu projesine bağış yaparak destek oldu.

Editör: Haber Merkezi