TUGAY CAN / İZ GAZETE - Menemen Belediyesi meclis oturumu olağanüstü toplandı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy yönetiminde gerçekleşen olağanüstü meclis toplantısında Menemen Belediyesi’ne bağlı Kubilay Kültür Merkezi’nin İzmir Bakırçay Üniversitesi’ne 25 yıllığına tahsisi oylandı. 
Olağanüstü meclis toplantısında; Bakırçay Üniversitesi ile Menemen Belediyesi arasında imzalanacak olan Bakırçay Üniversitesi’nin Ziraat Fakültesi’nin Menemen’de faaliyet göstermesine ilişkin protokol görüşüldü. 

 



‘TANIKLIK EDİYORUZ’ 

Meclis toplantısında ayrıca Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş da katılım gösterdi. 
Meclis toplantısı öncesinde bir de sunum yapan Berktaş, “Olağanüstü toplanan meclisi saygı ile karşılıyor, hepimizi saygı ile karşılıyorum. Bölgemiz adına önemli bir ana tanıklık ettiğimizi düşünüyorum” diye konuştu. 
Berktaş, “Hem Menemen ve İzmir’in kuzeyininbir ihtiyacı var. İşbirliği yaparak, eğer uygun bir bina sağlanırsa üstümüze düşeni yaparız” dedi. 

25 YIL SÜRE İLE TAHSİS EDİLDİ 

Menemen Belediyesi Kubilay Kültür Merkezi’nin 25 yıl süreyle Bakırçay Üniversitesi’ne tahsisi Menemen Belediye Meclisi tarafından 
Bakırçay Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Menemen Belediyesi’ne bağlı Kubilay Kültür Merkezi’nde faaliyete başlayacağı açıklandı. 

‘LOKOMATİF GÖREVİ ÜSTLENECEKTİR’ 

Cumhuriyet Halk Partili Ali Yılmaz,  “Bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu kararı alacak olan meclisin bir üyesi olmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Menemen ülkemizin en batısında yer almasına rağmen; doğu ve batı kültürü arasında sıkışmış bir şehirdir. Menemen’in merkezine yüksekokul gelecek olması Menemen’in sosyal dönüşümü açısında bir lokomatif görevi üstelenecektir” şeklinde konuştu. 
Cumhuriyet Halk Partili Hasan Ünal ise “Üniversitelerin il ya da ilçelere kazandırdıkları aşikardır. Modernleşmenin en önemli unsuru üniversitelerdir. Üniversitenin sosyo-ekonomik değişime etki ettiği kaçınılmaz. Bu tahsis; Menemen tarihinde yapılan en büyük icraattir” ifadelerini kullandı. 
Karar oy birliği ile kabul edildi. Karar Menemen Belediye Meclisi tarafından alkışlanması ise dikkat çekti. 

‘TARİHİ BİR ADIMDIR’
 
Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ise oy birliği ile kabul edilen yasa hakkında şu ifadeleri kullandı: 
“Bu karar tarihi bir adımdır. Rektörümüze, bürokratlara ve tüm siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu karar; Menemen’in öğrenci kenti olması noktasında çok önemli ve tarihi bir adımdır. Menemen için çok özel bir karardır. 2500 öğrencinin ilk aşamada gelmesini planlıyoruz. Menemen artık bir öğrenci kenti olarak anılacaktır.

 

Editör: Haber Merkezi