23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 101. yılı Ödemiş’te coşku ve heyecanla kutlandı. Ödemiş Belediyesi, Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kısıtlamalar nedeniyle evlerinde kalmak zorunda olan Ödemişliler için bayram coşkusunu cadde ve sokaklara taşıdı.  

Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş ve ilçe protokolünün katılımıyla Hükümet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ödemiş Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu gerçekleştirilip İstiklal Marşı’nın okunması sonrası resmi program sona erdi. 

Başkan Eriş, Ödemişlilere seslendi 

Program sonrası Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, belediye anons sistemi aracılığıyla Ödemişlilere seslendi. Başkan Eriş şunları söyledi: Dünyada çocuklara armağan edilmiş olan tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun! ‘Yalnızca büyük bir lider geleceği çocuklara emanet eder’ diyerek şükranlarımızı sunduğumuz Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve 101 yıl önce ulusal egemenliğimizi tüm dünyaya ilan eden Birinci Meclis’in üyelerini saygıyla anıyoruz. 

Ebedi liderimiz Atatürk’ün Amasya Genelgesi’nde ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ifadeleriyle temellerini attığı Türkiye Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920’den itibaren Türk Milleti’nin çelik gibi sağlam iradesinin tek temsilcisi olmuştur. 

Türk Milleti adına meşru bağımsızlık mücadelesini tüm dünyaya haykıran ve yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi bu eşsiz özelliğiyle dünyadaki tek Gazi Meclis’tir. Top sesleri Ankara’dan duyulurken Atatürk’ün liderliğinde Kurtuluş Mücadelemizi yöneten Gazi Meclis’in ruhu, Çanakkale’de kendi cenaze namazını kılanların, vatanını canından aziz bilenlerin ruhudur.  

İşgale boyun eğmeyip ‘Senle başla bitiren bulunur’ diyerek yola çıkan Hasan Tahsin’in,  Hacı İlyas tepelerinde düşmana ilk kurşunu sıkarak destan yazanların ruhudur Gazi Meclis’in ruhu. Gazi Meclis’in ruhu, 26 Ağustos’tan 9 Eylül’e dek hiç durmadan yürüyen kahramanların ruhudur.  

Kardeşlikle, birlik-beraberlikle ve hukukla güçlenen bu ruhun bizlere mirası, ateş ve kanla kazanılmış bağımsızlığımız, eşsiz devrimlerle yükselen Cumhuriyetimiz ve millet egemenliğine dayanan demokrasimizdir. Biz bu ruhu yüreğimizde taşıdığımız müddetçe, bağımsızlığımıza, birliğimize, demokrasimize zarar vermeye kalkışanların sonu her zaman hüsran olacaktır. 

Mustafa Kemal’in “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü yegâne yol göstericimizdir. Bugün ve daima, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve O’nun kurucu ilkeleri olan Atatürk ilke ve devrimlerinin sahibi ve koruyucusu Büyük Türk Milleti’dir.  

Bizlere düşen görev Büyük Önderimiz Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe ilerlemek, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmaktır. Bu yolda yürümeye and içenler olarak bir an bile yorulmayacağız. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olan çocuklarımıza millet egemenliğinin, adaletin ve demokrasinin önemini anlatmak ve aşılamak aydınlık geleceğimize olan borcumuzdur. 

Böylesine anlamlı bir günde gönül isterdi ki el ele, kol kola, omuz omuza meydanlarda ve stadyumlarda bayram sevincini yaşayalım. Ama Koronavirüs salgını bu yıl da bizlerin bayram sevincini evlerimizde, birbirimizden uzakta yaşamamızı zorunlu kılıyor. Hep birlikte önlemlerimizi eksiksiz uygulayıp bu zor günleri atlattığımızda Ulusal Bayramlarımızı yine bir arada, yine coşkuyla kutlayacağımıza yürekten inanıyorum. 

Şartlar ne olursa olsun, yüreğimizde vatan, bayrak, Atatürk sevgisi olduğu sürece hiçbir güç bizi birbirimizden ayıramaz.  Mustafa Kemal’in öğrencileri olarak balkonlarımızı ve pencerelerimizi Şanlı Bayraklarımızla süsleyip bayram yerine çevirerek asıl birlikteliğin yüreklerde olduğunu bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 101. yılını heyecan ve gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah ve dava arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” 

Cadde cadde, sokak sokak bayram sevinci 

Daha sonra Ödemiş Belediyesi’nin üstü açık tur araçları ve hizmet araçlarından oluşan konvoy, kentin cadde ve sokaklarını marşlar ve çocuk şarkıları eşliğinde turladı. Türk Bayrakları ve Kırmızı-Beyaz balonlarla süslenen araçları gören çocuklar büyük sevinç yaşadı. 

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, eşi Selma Eriş ve Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte Ödemişlilerin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Ödemişliler, balkonlardan ve pencerelerden coşkuya ortak oldu. Çocuklar Ödemiş Belediyesi konvoyunu Türk Bayraklarıyla karşıladı. 

Daha sonra 19.00’da belediye anons sistemi aracılığıyla yapılan yayınla hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. 

Editör: Haber Merkezi