Geçtiğimiz Ocak ayında salgın hastalık tehlikesine karşı çocuk oyun gruplarını ve okulların genel kullanım alanlarını periyodik olarak dezenfekte etmeye başlayan Ödemiş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Koronavirüs ile mücadele sürecinde 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arası istisna olarak sokağa çıkmalarına izin verilecek 14 yaş ve altındaki çocuklar için tempoyu arttırdı.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak şartıyla verilecek izinde çocukların enerjilerini değerlendirebilecekleri parklardaki oyun grupları ve banklar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince organik, insan sağlığını koruyan doğayla dost ürünlerle dezenfekte ediliyor. Çalışma program dahilinde aralıksız şekilde devam ediyor.

Oyun grubu dezenfeksiyonu Ocak ayında başlamıştı

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş parklara çıkan çocuklarımızın mutlaka anne-baba veya yakınlarının kontrolünde olmaları gerektiğini hatırlattı. Parklarda sosyal mesafe uyarısı yapan Başkan Eriş, “Ocak ayında Ödemiş’te çocuk oyun gruplarında ve okulların genel kullanım alanında başlattığımız dezenfeksiyon çalışması bir çok kentimiz için öncü ve örnek bir çalışma oldu. Bu çalışmamızı Koronavirüs sürecinde de sürdürdük. En yoğun ortak kullanım alanlarından olan parklardaki oturma alanlarının kullanılmamasıyla ilgili de önlemlerimiz oldu, hemşehrilerimizi uyardık. 0-20 yaş ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız için getirilen sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili sağlanacak istisnalardan biri olarak 13 Mayıs günü 14 yaş ve altındaki çocuklarımızın yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla istisna olarak dışarı çıkmalarına izin verilecek.

Parka çıkarken ve eve dönerken bunlara dikkat!

Bu noktada da çocuklarımızın, büyüklerinin gözetiminde parklarda vakit geçirebilme durumuyla ilgi önlemlerimizi alıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz kentimizdeki çocuk oyun gruplarını yoğun bir tempoda dezenfekte ediyor. Biz önce sağlık demeye devam edeceğiz. Ancak 13 Mayıs günü 11.00-15.00 saatleri arasında verilecek izin sonrası eve dönüşlere de dikkat etmemiz lazım.

Eve giriş yapan tüm bireylerin ağız, göz ve burunlarına temas etmemeleri, eve girer girmez mutlaka ellerini ve yüzlerini su ve sabunla yıkamaları, giysilerini bir askı ile dış ortamda havalandırmaları, yıkanabilir olanları 60-90 derece gibi yüksek ısıda çamaşır deterjanıyla yıkamaları gerekiyor. Hemşehrilerimizden ricamız hepimizin sağlığı için önemli olan bu tedbirleri eksiksiz şekilde almalarıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi