İzmir İl Özel İdaresi'nin kapanmasından sonra köy ve beldelerden ilçe belediyelerine geçen taşınmazlarla ilgili yaşanan tartışmalar sürüyor. Bu süreçte Ödemiş Belediyesi de satış kararı almıştı. Belediye'nin Üçkonak, Dolaylar ve Mursallı Köylerinde yer alan tarla ve zeytinlikleri satma kararı almasına CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Özen'den tepki gelmişti. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ı hedef alan CHP'li Özen, "Hani köy mallarını sattırmayacaktınız, sözünüzü yerine getirin. Ödemiş Belediyesi, 10 Şubat günü, 3 köy malı daha satıyor" açıklaması yapmıştı. Buna karşın AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem de CHP'li Özen'e cevaben, "Ata ve Cumhuriyet yadigarı arazi ve zeytinlikleri değil, Ödemiş Belediyesi'ne ait malları satışa çıkardık" karşılığını vermişti.

İhaleye çıkartılan yerlerle ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. Üçkonak, Dolaylar ve Pirinççi köylerinde yapılacağı duyurulan satış ihalelerine yeterli katılımın olmaması ayrıca Mursallı Köyü'ndeki satışta yapılan şartname değişikliği yüzünden satış ihaleleri ertelendi.

AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu yerlerin satılmasıyla ilgili köylülerden bilgilendirme ve dilekçe aldık. İstistnasız hiçkimse itiraz etmedi. 'Satabilirsiniz, satılabilir, mahsuru yok' dendi. Vatandaşlarımız, kiralanamayan, birilerinin işgali altında olan, değerlendirilemeyen yerlerin satışını hemen istiyorlar. Buna karşılık köy ve mahallelerine ekstra hizmetler gelecekse canla başla bu konuyu savunuyorlar, bizleri destekliyorlar. Bu konunun siyasi bir polemik olarak siyasete malzeme yapılmasını istemiyoruz."

TOPLAM SATIŞ BEDELİ 240 BİN TL

Satış listesinde 2 tarla ve iki zeytinlik yer alıyor. Mursallı Köyü Anacık mevkiinde yer alan 4 bin 800 metrekarelik tarla 67 bin 200 TL; Dolaylar Köyü'nde 2 bin 240 metrekarelik tarla ise 85 bin TL'ye ihaleye çıkarılmıştı. Tarlaların yanı sıra listede zeytinliklerin Üçkonak Köyü'ndeki 5 bin 560 metrekarelik alan için 77 bin 790 TL, Pirinççi'deki 950 metrekarelik alan için ise 7 bin 500 TL isteniyor. Satışların toplam bedeli ise 240 bin TL.

 

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

Editör: Haber Merkezi