İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu,  Belediye Başkanı Mehmet Eriş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, gaziler, efeler ve Ödemişlilerin katılımıyla gerçekleşen tören saat 10:00’da yapıldı. Program, Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından üç top atışı yapılarak sirenler çalındı.

Günün anlam ve önemimi belirten konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Eriş yaptı.Konuşmanın ardından Ödemiş Belediyesi halk oyunları ekibi ve İlkkurşun Efeler Derneği’nin gösterilerine yer verildi.  Başkan Mehmet Eriş konuşmasında şunları ifade etti. “Ödemişimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılını büyük bir kıvançla  ve  coşkuyla kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun.

Bugün 3 Eylül… Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin, Erzurum’da, Amasya’da, Sivas’ta ve karış karış tüm Anadolu’da tutuştuğu, Afyon ovasında 30 Ağustos’ta alevden sele dönüştüğü, “ölürsem şehit, kalırsam gazi” diyenlerin, vatan uğruna süngünün üstüne bedenlerini attıkları gündür.Bu gün, Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlatılan Kurtuluş mücadelesinde esareti, tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Ödemiş’te ateşle imtihan olduğu gündür. 

"BUGÜN ÖDEMİŞ'İN KURTULUŞ GÜNÜDÜR"

Bugün Ödemişimizin gurur günüdür.Bugün, yok edilmek istenen bir milletin, işgalden – istiklale, kanıyla ve canıyla yazdığı unutulmaz destanın 97. yıl dönümü. Bu yıl dönümünü de o günkü coşkuyla, heyecanla yaşıyoruz ve kutluyoruz.

Ödemiş, Mayıs 1919’da düşmana karşı bir araya gelerek ilk kurşunu atan, sivil halk gücünden oluşan Kuvayı Milliye hareketini başlatan, işgal güçlerine karşı çıkılabileceği düşüncesinin tüm ülkede dalga, dalga yayılmasını sağlayan kenttir. Bu sebepledir ki, Ödemiş’in düşman işgalinde gösterdiği direnişi ve 3 Eylül kurtuluş tarihi sadece bir kentin kurtuluş tarihi olarak değil, aziz milletimizin topyekûn bir şekilde verdiği bağımsızlık mücadelesinin sona erdiği tarihlerden de birisidir.

Ödemiş de, İzmir de çiçekler açacak…

Kurtuluş günümüz, özgürlük günümüz, bayram günümüz kutlu olsun.

Yaşa… Varol… ÖDEMİŞ". 

Editör: Haber Merkezi